|  |  | 

Hrvatska ZP Izdvojeno

Jedan od najpoznatijih svjetskih karikaturista Mikhail Zlatkovsky uskoro u Zagrebu

 

U Zagrebu će od četvrtka, 28. ožujka do ponedjeljka, 1. travnja, kao gost Hrvatskog društva karikaturista, boraviti jedan od najpoznatijih svjetskih karikaturista Mikhail Zlatkovsky.

Uz mnoge druge aktivnosti na području karikature, animacije, masovnih medija, izdavačke djelatnosti u bogatoj biografiji Mikhaila Zlatkovskog, može se pročitati i podatak da je dobitnik francuskog Ordena legije časti, ali svakako najimpresivniji podatak jest činjenica da je do sada osvojio 306 nagrada na međunarodnim festivalima karikature, što ga čini najnagrađivanijim svjetskim festivalskim karikaturistom.

Zlatkovsky će biti predsjednik ocjenjivačkog suda za izbor najboljih karikatura pristiglih na 24. međunarodnu izložbu karikatura “Zagreb 2019“. Tema izložbe su muško-ženski odnosi, a već sada je pristiglo više od 900 radova koje je poslalo 405 autora iz 57 država.

Ostali članovi ovogodišnjeg žirija su povjesničar umjetnosti Frano Dulibić, karikaturistice Marina Braović Hajdarović i Tisja Kljaković Braić, te karikaturist Srećko Puntarić.

Osim upoznavanja Zagreba i Hrvatske koju posjećuje prvi puta, Zlatkovsky će biti i gost na otvorenju izložbe članova Hrvatskog društva karikaturista u Oroslavju u petak 29. ožujka u 19 sati u gradskoj knjižnici.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u