|  | 

Grad Solin

Izložba „Kreativnošću protiv nasilja“ u Centru za djecu, mlade i obitelj

 

Foto: Jakov Teklić

 

U ponedjeljak 3. prosinca održano je otvorenje izložbe pod nazivom „Kreativnošću protiv nasilja“ u prostorijama solinskog Centra za djecu, mlade i obitelj.

– Izložba je osmišljena kao završna aktivnost istoimenog projekta financiranog od strane Splitsko – dalmatinske županije u razdoblju od 13. lipnja ove godine – kazala je Katarina Vučić, voditeljica Centra za djecu, mlade i obitelj.

Temeljna ideja ovog projekta je prevencija međuvršnjačkog nasilja kroz osmišljavanje konstruktivnijih načina za provođenje slobodnog vremena, što je rezultiralo ciklusom likovnih radionica pod mentorstvom profesorice Ane Krolo. U radionicama je sudjelovalo ukupno četrnaest učenika osnovnih škola s području grada Solina, a za izradu svojih kreacija, učenici su koristili različite tehnike poput modeliranja, oblikovanja, primijenjene grafike i rekreiranog performansa.

Svi zainteresirani građani ovu izložbu mogu posjetiti u radnom vremenu Centra za djecu, mlade i obitelj (ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjim satima, a utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima), zaključno s početkom siječnja 2019.

Uz brojnu publiku, sinoćnje otvaranje izložbe su svojim prisustvom uveličali predstavnici Grada Solina, gradonačelnik Dalibor Ninčević i zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić.

Osim o projektu „Kreativnošću protiv nasilja“, nazočnima su prezentirani rezultati provedenih aktivnosti Centra tijekom 2018. godine. U razdoblju od 1. siječnja pa do početka prosinca, u Centru je održano ukupno 348 sati instrukcija, 81 sat obiteljskog savjetovališta, 3 radionice za učitelje i 14 radionica za roditelje. Osim toga, održano je 10 večeri društvenih igara i 9 kreativnih radionica. Osim voditeljice Centra Katarine Vučić, u njegovom radu sudjeluje tim savjetovališta (Zvjezdana Atlaga, Ivana Teklić i Renata Buzdovačić) i ukupno 11 volontera.

Također, razgovaralo se o dosadašnjoj izvrsnoj suradnji Grada Solina i Centra te o budućim projektima i planovima.

Centar iza sebe ima iznimno uspješnu godinu rada, a vjerujemo da nam puno toga pripremaju i za nadolazeću 2019. godinu.

Više informacija o aktivnostima pratite na njihovoj službenoj stranici: http://www.udrugaduga.hr/ , Facebook stranici: https://www.facebook.com/centar.solin/ i Instagram profilu: @centarsolin

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u