|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

IZ DRUGOLIGAŠA U BELGIJSKOG VELIKANA: Solin i Standard Liege dogovorili transfer talentiranog stopera

 

Iz Solina izravno u belgijski Standard Liège otišao je mladi stoper Mate Šimičić (2005. godište), dojučerašnji kadet kluba pokraj Jadra. Danas je, naime, ovaj transfer dobio i službenu formu jer je upravo postignut dogovor između Solina i ovog belgijskog kluba.

– Htio bih od srca zahvaliti Solinu, svojem klubu, na svemu što je napravio za mene, svim ljudima, bez iznimke, od predsjednika do gospođe koja nam pere dresove, od gospodina Mira Dugeča do svih mojih trenera koji su ugradili puno u ovo što se danas dogodilo – kazao je Šimičić nakon prelaska u Standard koji u svojim vitrinama ima 10 naslova belgijskih prvaka i 8 nacionalnih kupova. Posljednji su put prvaci bili u sezoni 2008/2009.

Vrlo je zanimljiv Matin nogometni put kroz omladinske škole. Dvaput je u Hajduku bio, dvaput se vraćao u Solin. Najprije je s Jadra do Poljuda krenuo 2014. godine gdje se zadržao dvije godine, potom je vraćen u Solin. U Hajduku je ponovno od ljeta 2019. do ljeta 2021. godine. Nije ni tada uspio ostati, ali nije posustajao, pokazalo se da je samo jačao. Posljednjih godinu dana proveo je opet u svom Solinu.

– Da nije bilo trenera Mirka Čapete, ostavio bih se nogometa. Nakon povratka iz Hajduka, on mi je učinio mnogo, bio čak i, mogu reći, presudan za nastavak. Odmah do njega su i treneri Damir Radić – Đoro i Ognjen Majdov. Njih trojica su me trenirali u Solinu i najzaslužiji su za ovaj moj uspjeh. Kad je Hajduk u pitanju, nikako ne bih želio preskočiti dvojicu trenera koji su mi također puno pomogli i kojima sam zahvalan, a oni su Zvonimir Milić i Marko Sičić – poručio je Šimičić.

Transferu iz Solina u Standard posredovao je Matin menadžer i kum Jurica Selak.

 

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL