|  |  | 

Sport Sport

IN MEMORIAM: MARKO TEKLIĆ (1949 – 2018)

 

U Solinu, je 29. siječnja 2018. preminuo dugogodišnji sportski djelatnik gospodin Marko Teklić.

 

Nagradu za dugogodišnju uspješnu sportsku djelatnost 2012. godine dobio je Marko Teklić, koji je cijeli život posvetio solinskom sportu a najviše traga je ostavio u nogometu i košarci.

Rođen je u Livnu 1949. godine, gdje je počeo trenirati nogomet u NK Troglav. Nakon preseljenja u Solin 1965., trenira i igra za uzraste NK Solin. Zbog dijabetesa rano prestaje igrati nogomet i aktivno nastavlja kao sportski djelatnik. U više navrata je bio član IO NK Solin a između ostalog je dugogodišnji službeni spiker i voditelj tada popularne tombole. Nesebično je radio na promidžbi kluba i svoje slobodno vrijeme posvećuje najdražem klubu.

Potpomagao je gotovo svaki solinski sportski klub. Nema kluba, koji je odigrao bar jednu utakmicu sa Solinom da ne poznaje gospodina Marka kao velikog zaljubljenika u nogomet a posebno u svoj voljeni Solin. Svojim radom u IO doprinio je popularizaciji kluba a u najtežim vremenima i vrijednim nepovratnim donacijama.

U međuvremenu je obnašao dužnost člana IO Solinske zajednice sportova (1998. do 2002.) i člana Plenuma kluba 2.HNL. Nekoliko godina je bio i službeni zapisničar RK Solin i jedan od utemeljitelja popularnog ljetnog malonogometnog turnira u Solinu.
Posljednji ispraćaj Marka Teklića održati će se u srijedu, 31. siječnja 2018., u 15 sati na solinskom novom groblju.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u