|  | 

Zanimljivosti

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović dolazi u Moskvu povodom održavanja vojne parade za Dan pobjede

 

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović dolazi 24. lipnja u Moskvu gdje će prisustvovati na vojnoj paradi povodom Dana pobjede, javlja televizija N1, pozivajući se na službenu izjavu Ureda predsjenika.

Ranije je veleposlanik Ruske Federacije u Zagrebu, Anvar Azimov rekao u intervjuu za RIA Novosti da će hrvatski predsjednim vjerojatno doći na vojnu paradu povodom Dana pobjede.

“Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović prisustvovat će na proslavi povodom 75. godina Dana pobjede, koja će se održati 24. lipnja (trebala je biti održana 9. svibnja, no zbog pandemije koronavirusa, odgođena je do kraja lipnja).

Tokom posjeta održat će se bilaterani susret s predsjednikom Ruske Federacije, Vladimirom Putinom. Naglašeno je kako službeni Zagreb želi imati dobre odnose s Moskvom i posjet hrvatskog predsjednika predstavlja “simbolični” korak.

mm

ABOUT THE AUTHOR

MEDIJ PARTNER RBTH Hrvatska je dio ruskog medijskog projekta Russia Beyond the Headlines (RBTH) koji održava 16 stranica na 15 jezika, od kojih je jedna upravo hrvatska. RBTH predstavlja događaje i pojave u Rusiji, oslanjajući se na rad profesionalnih, neovisnih ruskih i stranih novinara. Uz to RBTH objavljuje širok dijapazon stručnih mišljenja o potezima Rusije na međunarodnoj sceni i o procesima koji se odigravaju unutar zemlje. Mi surađujemo sa preko 100 partnera u elektronskim i tiskanim izdanjima u Europi i svijetu.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u