|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

HEKTOROVIĆEVA U ROVU

 

Foto: Solin Live

 

Gradonačelnik grada Solina, Dalibor Ninčević, očito malo šeta po prostoru o kom bi triba vodit brigu.

U petak, 05. srpnja, sam prošeta do Hektorovićeve ulice da svjedočim litnjem kopanju asfalta. Tija san, iz prve ruke, vidit kako reagiraju stanovnici te dosta uredne i estetski izgrađene ulice za razliku od čitavog prostora Priko vode di se svaki kvadrat slobodna prostora pretvara u građevinu.

Prvo što mi je zapelo za oko je tabela koja služi ko dokaz kako se radovi odvijaju po svim potrebitim dokumentima.

Vridi navest.

Građevina: Plinsko distribucijski sustav SDŽ, tlačna plinska mreža Splita.

Investitor: EVN CROATIA PLIN d.o.o Zagreb

Projektant: GEOPROJEKT d.d. Zagreb

Nadzor: GI INVESTINŽINJERING d.o.o Zagreb

Izvođač: MONTER-STROJARSKE MONTAŽE d.d. Zagreb

Građevinsku dozvolu izdala, SDŽ, Grad Split…

Običnim okom vidljivo, kopa se u SDŽ a skorup skuplja zagrebačka građevinska operativa, što znači da se purgerima živo jebe što će stanovnici Hektorovićeve i Matoševe ulice u ove dane trpit sve nedaće koje proizvode krupni građevinski strojevi.

Ali nije to baš tako. Radove po ovom zvizdanu izvodi CESTAR Split sa koperantima. Virovatno uz siću dok „maslac“ skuplja Bandićeva centrala. Evala.

Odma na ulazu u LIDLA krkljanac. Asfalt se riže, bager kopa i utovara u kamion a ljutiti vožači, još ne naviknuti, psuju i dodaju gas kako bi se iskobeljali iz gužve.

Kafić BREND zatvoren. Slušan kako će i ostali staviti ključ u bravu.

„Slušaj kume, iman nike goste jer san se počeja bavit iznajmljivanjem, sinoć nisu spavali jer je doli pod mostom tuklo. Iđen ja kod gradonačelnika tražit naknadu ako ovi, ili drugi, pobignu. Kojem pizdunu je ovo palo na pamet?“.

Pratimo kako se ponašaju vozači. Po prometnoj regulativi dozvoljen je promet jednin trakom od juga ka sjeveru. Ali, nitko se toga ne pridržava. Užas. A kako će tek bit kad se raskopa po cilon dužini.

Dovoljno san vidija. Bižin. I puten sam sebe pitan. Šta nan triba gradonačelnik, i ovakva vlast, kad se njima živo jebe za stanovnike grada kojem su na čelu. Nije ovo prvi put di oni pokazuju svoju nezrelost. Ko god dođe i želi kopat oni pristanu. Ajde, neka se to radi u vrimena predviđena za to, a mi pitamo Ninčevića je li on upoznat da su zabranjeni građevinski radovi od 15.06 do 15.09. Ako za to zna, zašto od nas pravi idiote ili je u pitanju neki drugi interes za kojeg mi obični smrtnici ne smimo znat.

Sve u svemu bit će zanimljivo pratit taj đumbus u narednim danima.

Iz raspoloženja onih koje smo susretali dade se naslutit da bi mnogi mogli pokucat Dali na vrata i postavit neka pitanja.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u