|  | 

Općina Klis

HDZ apsolutni pobjednik izbora, osvojili 12 od 14 mjesnih odbora

 

HDZ je apsolutni pobjednik na izborima za Vijeća mjesnih odbora koji su održani u nedjelju u Općini Klis.

Na 14 biračkih mjesta izašlo je nešto više od 22 % birača od ukupnog broja upisanih u biračke spiskove. Od tog broja na 8 biračkih mjesta HDZ je bio jedina kandidirana politička opcija, dok je u dva mjesna odbora izašao na koalicijskoj listi s HSLS-om.

U četiri mjesna odbora, uz listu HDZ -a, kandidirali su se SDP i Nezavisne liste, od kojih je u dva mjesna odbora HDZ dobio kandidacijske liste SDP-a (Donja Rupotina) i Nezavisnu listu (Korušce), dok je u dva mjesna odbora izgubio od nezavisnih lista pa je tako u mjesnom odboru Dugobabe, Nezavisna lista s dva glasa prednosti dobila izbornu utrku.

Drugi izgubljeni mjesni odbor je Megdan gdje se vodila najzanimljivija izborna utakmica između Nezavisne liste ženskog sastava na čelu s Jernom Ćaleta te HDZ-a i SDP-a. Većinu u vijeću mjesnog odbora (3 od 5) dobila je Nezavisna lista te osvojila više glasova nego HDZ i SDP zajedno.

Najbolji rezultat HDZ-a ostvarila je kandidacijska lista na čelu s aktualnim predsjednikom Općinskog vijeća, Josipom Didovićem u Donjoj Rupotini. U izbornoj utrci s SDP-om svih petero kandidata s kandidacijske liste HDZ-a postali su budući članovi Vijeća tog mjesnog odbora.

Svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima je izrazio i predsjednik općinskog odbora HDZ-a, Jakov Vetma te naglasio:

– Zahvaljujem svim biračima koji su u nedjelju izašli na izbore za Vijeća mjesnih odbora i još jednom ukazali povjerenje HDZ-u, koji će na razini cijele Općine, od ukupno 14 mjesnih odbora vladati u njih 12, s osvojenih 75 % glasova od ukupnog broja izašlih birača. – prenosi Dalmacija Danas

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u