|  |  | 

Kultura Kultura

Gradska glazba Zvonimir i Goran Karan koncertom otvorili Solinsko kulturno ljeto

 

Foto: Solin Live

Sinoć je u utvrdi Gradina u Solinu koncertom Gradske glazbe Zvonimir i Gorana Karana svečano otvorena ovogodišnja kulturna, društvena i zabavna manifestacije Solinsko kulturno ljeto 2018.

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević zahvalio je organizatorima na višemjesečnom trudu u pripremi manifestacije.

– Imamo zaista bogat program ove godine, pregršt koncerata, dramskih kazališnih predstava, predstava za djecu i izložbi. Vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe. To nebi uspjeli bez truda koji ulažu organizatori Javna ustanova u kulturi Zvonimir i Turistička zajednica grada Solina, zato im od srca zahvaljujem na višemjesečnom trudu u pripremi i realizaciji programa. – kazao je gradonačelnik Ninčević.

Posebno je zahvalio direktoru Javne ustanove u kulturi Zvonimir Špiru Žižiću koji je, kako kaže, “udario temelje ove manifestacije i zaslužan je što je Solinsko kulturno ljeto prepoznato u Solinu, a i šire”.

Foto: Ivica Čavka

Solinsko kulturno ljeto je tradicionalno otvorila Gradska glazba Zvonimir Solin uz maestra Tonćija Ćićarića i posebnog gosta, Gorana Karana.

– Ovo je uvertira u dva mjeseca bogatih festivalskih događanja u kojima će biti niz dramskih, gazbenih, književnih i likovnih predstava. Intezivno smo se pripremali proteklih tjedana i nadamo se da je to publika prepoznala i uživala na koncertu. – kazao je maestro Ćićerić koji je ujedno i direktor festivala.

Naš poznati glazbenik, Goran Karan, oduševljen je ovom suradnjom.

– Prvi put u životu sviram s Gradskom glazbom, što me prisililo napisati cijeli repertoar, jer je moralo sve biti po špagu. Premijerno smo izveli pjesmu ‘Kuća naše pisme’, zbog čega mi je baš drago, jer slavimo i 110. obljetnicu Gradske glazbe Zvonimir. I Solin je sam sebi vratio status grada, koji je imao i prije Splita, a ova pjesma ima poruku da sačuvamo ono što nas radosno razlikuje od drugih. – kazao je Karan.

Događanja Solinskoga kulturnog ljeta trajat će više od dva mjeseca, sve do 5. rujna, uz velik broj koncertnih izvedbi raznih stilova glazbe izvođača, kazališnih predstava, izložbi, tradicionalnih manifestacija, plesnih večeri, a pripremljen je i posebni dječji program – piše Dalmacija Danas.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u