|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Gradonačelnik upriličio prijem za uspješne solinske sportaše – Annu Ćukušić i Marka Božića

 

Gradonačelnik Dalibor Ninčević danas je u prostorijama Gradske uprave upriličio prijem za dvoje uspješnih solinskih sportaša i njihove trenere. Riječ je o sportašima koji su prošli tjedan na europskim natjecanjima ostvarili izvanredne rezultate te u svoje klubove i grad Solin donijeli zlatna odličja.

Priznanja i nagrade uručene su Anni Ćukušić, članici Streljačkog kluba Dalmacijacement koja je postala europska juniorska prvakinja u gađanju zračnim pištoljem u Tallinnu te Marku Božiću, članu Judo kluba Solin koji je osvojio zlatno odličje na Europskom kadetskom kupu održanom u Zagrebu kao i njihovim trenerima Siniši Vitezu i Draganu Crnovu.

Solinske sportašice i sportaši navikli su nas na ostvarivanje velikih uspjeha. Prošli tjedan, ali i ovaj koji je u tijeku je iznimno plodonosan za solinske sportaše. Ponosan sam na sve ove mlade ljude koji su zasigurno jedni od najboljih promotora našeg Solina. Raditi ovako velike rezultate u kontinuitetu nije nimalo lagan zadatak, iziskuje trud, zalaganje i velika financijska ulaganja. Volio bih da se svi više uključimo i pomognemo im ostvarivati velike uspjehe, a mi ćemo se uvijek truditi svojim doprinosom poticati mlade djevojke i momke da se bave sportom.

 

SD DALMACIJACEMENT: Klupska proslava povodom zlatne europske medalje Anne Ćukušić

SOLIN – Na večer istog dana u Hotelu President u Solinu priređena je klupska fešta SD Dalmacijacement za Annu Ćukušić, uz nazočnost klupskih kolega, roditelja, prijatelja i sponzora kluba. Pozdravne riječi su uputili predsjednik kluba Renato Kunac, župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, dogradonačelnik Solina Ivica Rakušić i direktor kluba Siniša Vitez, uz pjesme Vokalista Salone!

 

Znamo da su sportaši najveći promotori Hrvatske u svijetu i zato im trebamo biti dodatni vjetar u leđa, ali ne samo Hrvatske već i grada Solina i ovim putem im još jednom od srca čestitam– rekao je na početku prijema gradonačelnik Ninčević.

Svoja iskustva s natjecanja sa prisutnima su podijelili i nagrađeni sportaši koje osim sportskih uspjeha povezuje i školska klupa, naime oboje su učenici drugog razreda V. gimnazije “Vadimir Nazor”.

Anna je istaknula kako je predivan osjećaj osvojiti medalju posebno stoga što je natjecanje bilo borbeno i teško. Trebalo mi je nekoliko dana da se slegnu dojmovi i emocije. Bez podrške obitelji, trenera, osoblja kluba i mojih kolega uspjeh bi bio nemoguć – rekla je Ćukušić. Koliko je važna međusobna podrška kolega u klubu potvrdili su i članovi reprezentacije koji su također prisustvovali ovom prijemu, Marta Zeljković, Amadea Urbas i Josip Sikavica. Svi su se složili oko toga koliko su ponosni na svoju kolegicu.

Svoje zadovoljstvo nije krio trener Siniša Vitez, alfa i omega ovog uspješnog Streljačkog kluba koji se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku na prijemu te iznio zanimljivu statistiku uspjeha kluba.

Da ne bih koga preskočio, u posljednjih 40 godina, 23 reprezentativca osvojili su 119 medalja s prvenstava svijeta, europskih prvenstava, svjetskih kupova, mediteranskih i europskih igara. Naša 16-godišnja članica koja trenira 4, 5 godina sve nas je ugodno iznenadila osvajanjem zlatne medalje – rekao je Vitez koji navodi kako svaki sportaš koji se ozbiljno bavi sportom smatra da njegova karijera nije potpuna bez Olimpijskih igara.

Nadam se da će Gorša biti u igri za odlazak na OI pa i Josip Sikavica te Marta Zeljković. Dvoje Solinjana su među 20 najboljih svjetskih strijelaca, pa je logično da se nadamo plasmanu na Igre. Nadamo se i borbi za odličje, to je jedino što nam fali – poručio je trener Vitez.

Uspješni judaš Marko Božić se osvrnuo na svoj uspjeh u Zagrebu.

Nastupao sam na domaćem terenu i imao iznimnu podršku s tribina. Isplatio se sav trud i ponosan sam što sam osigurao nastupe na svjetskom i europskom prvenstvu te Igrama mladih. Pobijedio sam reprezentativce koji dolaze iz zemalja kojima je judo nacionalni sport – rekao je Marko kojeg uskoro očekuje Europski kup u Poljskoj, pa pripreme za EP u lipnju, EYOF u srpnju te SP u kolovozu.

Njegov trener, Dragan Crnov, glavni trener reprezentacije Hrvatske i glavni trener u Judo klubu Solin istaknuo je kako je izuzetno ponosan na uspjehe svojih sportaša.

Zbog Markovog pristupa treninzima te njegovog zalaganja na pripremama, za mene njegov uspjeh nije iznenađenje i ponosan sam na rezultate koje je ostvario. Marko je jedan izuzetan sportaš – vrijedan, sluša savjete i s njim je lako raditi, a uz sve to prati i svoje druge obveze – rekao je trener Crnov.

Ovom prigodom, gradonačenik je nagradio sportaše i trenere s novčanim iznosom od 500 EUR te svaki klub po 1500 EUR.

Na kraju današnjeg prijema gradonačelnik Dalibor Ninčević spomenuo je i veliki uspjeh Solinjanke Dine Levačić koja je jučer na svoj 27. rođendan preplivala Cookov prolaz i time postala 23. osoba na svijetu koja je preplivala “Ocean Seven”. Najavio je da se i za Dinu priprema doček kakav i zaslužuje. Smatrajući je uzornim primjerom, skrenuo je pozornost mladima na sve što je Dina ostvarila i ostvaruje.

Dina je osim svojih brojnih sportskih uspjeha ostvarila i brojne rezultate u akademskoj zajednici. Završila je fakultet, trenutno je na doktoratu i radi u svojoj struci. Želim reći, svaki je sportaš uzoran primjer svojoj okolini, ali neka vam obrazovanje prati sportsku karijeru jer sportski vijek nažalost nije dug, a ulaganje u znanje nitko vam ne može oduzeti. Čestitam vam na uspjehu, a mi ćemo uvijek biti tu za vas – poručio je gradonačelnik na kraju.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.