|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Gradonačelnik Dalibor Ninčević podlo je pokušao isprovocirati nove izbore za vijeće! 

 

NOVU objavu Mladih Solina prenosimo u cijelosti;

Gradonačelnik Dalibor Ninčević podlo je pokušao isprovocirati nove izbore za vijeće! 

Osobne ambicije Dalibora Ninčevića ipak su (pre)velik uteg za Grad Solin, a njegova taština i glad za većinom u gradskom vijeću u posljednja dva dana jasno su izražene.

Ovim putem želimo i javnost upoznati sa svime što se događa.

Naime, nakon što GV dana 22.12.2021. nije dalo “zeleno” svijetlo gradskom proračunu, gradonačelnik se dobro “isplakao” na Facebooku premda je bio svjestan da donošenjem odluke o privremenom financiranju gotovo sve ostaje isto kao i do sada. Jedina razlika je činjenica da nema mogućnosti novih zapošljavanja i provođenja bagatelnih nabava (možda je baš ovo uzrok njegovih ”suza”, a možda nikad ne saznamo pravi razlog).

Slijedi prikaz drame u šest činova:

ČIN 1- Gradonačelnik je “obećao” kako će uz pomoć gradskih službi izraditi Odluku o privremenom financiranju kako grad ne bi bio u blokadi i kako nebi došlo do novih izbora i do dodatnog opterećenja za gradski proračun.

ČIN 2- Na pozive predsjednika Gradskog vijeća, gradske službe odgovaraju kako su pri kraju izrade dokumenta koji bi omogućio neometan rad čitavog grada.

ČIN 3- Jučer se glavna osoba koja radi na izradi dokumentacije naglo razbolila (želimo joj da što prije ozdravi) i zamislite slučajnosti, baš nitko iz gradske uprave osim dotične osobe to ne zna napraviti.

ČIN 4- Gradonačelnik jednostavno “nema kome” narediti da napravi ili samo dovrši dokument (Odluku o privremenom financiranju) koji je navodno bio pri kraju.

ČIN 5- Sami se organiziramo da bi napisali odluku kojom ćemo spasiti da svi zaposlenici dobiju plaću na vrijeme i da grad ne bude u blokadi i da sve postojeće obaveze protječu neometano.

ČIN 6- Vidimo se na Vijeću.

Pokušaj opstrukcije jasan je kao dan. Prvo se dobro “isplakati” kako su drugi za sve krivi, zatim zavlačiti do zadnjeg trenutka, a potom pokušati isprovocirati nove izbore jer ih ”žuljamo” u Vijeću.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL