|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Grad u tvom mjesnom odboru: Izravna komunikacija s građanima najefikasniji je način rješavanja problema

 

Gradonačelnik Dalibor Ninčević sa suradnicima jučer se susreo s građanima u MO Priko Vode u sklopu projekta „Grad u tvom mjesnom odboru“. Ovo je sad već po drugi put da se na ovaj način nastavlja obilazak mjesnih odbora, na kojima građani imaju priliku iznijeti svoje mišljenje o stvarima koje im smetaju u okruženju u kojem žive.

“Na početku smo prokomentirali rezultate, odnosno prijedloge koji su uspješno riješeni ili su u planu rješavanja. Jedna od ključnih stavki je rješavanje pitanja kanalizacije za one građane koji još uvijek nemaju kanalizaciju. Prema zadnjim informacijama iz Vodovoda i kanalizacije, radovi na aglomeraciji Solin – Split trebali bi započeti u kolovozu ili početkom rujna”, istaknuo je gradonačelnik te napomenuo kako je donio Odluku kojom će Grad Solin tri puta godišnje refundirati sredstva za pražnjenje septičkih jama svim onim sugrađanima koji još uvijek nemaju riješeno pitanje kanalizacije. Dakle, sugrađani imaju pravo na naknadu temeljem dostavljenog računa tri puta godišnje ili jednokratno u ukupnom iznosu od 1500 kuna.

Različite teme su i ovaj put bile predmet razgovora, izgradnja Mravinačke rampe, nedostatak parkirališta, uređenje dječjeg igrališta koje je u tijeku, odvoz smeća itd. U ovom mjesnom odboru u međuvremenu su postavljeni ležeći policajci i uzdignute plohe, ali na poboljšanju sigurnosti uvijek treba dodatno raditi.

“Možda se problemi ne rješavaju onom dinamikom kojom bi i mi i građani voljeli, ali se ipak rješavaju. Bitno je da postoji neposredna komunikacija i volja da se problemi riješe”, kazao je gradonačenik te se zahvalio svima na dolasku.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL