|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

GENIJALNO RJEŠENJE RENATA PRKIĆA

 

Nova objava nezavisnog vijećnika Davora Mikasa na službenoj facebook stranici koju prenosimo u cijelosti;

GENIJALNO RJEŠENJE RENATA PRKIĆA

U zadnje vrijeme „revni“ gradski prometni redari počeli su zdušno naplaćivati kazne za nepropisno parkiranje na početku ulice Domovinskog rata u MO Priko vode.

I to ne bi bilo ništa čudno da u ulici Domovinskog rata nije zabranjeno zaustavljanje i parkiranje automobila cijelom dužinom kolnika. I ne samo u ovoj ulici, slične okolnosti i prometna pravila vrijede u svim dvosmjernim ulicama u naselju, poput Držićeve, Put mira i sl. Zanimljivo, prometni redari kažnjavaju isključivo one automobile koji se parkiraju pored samog Poslovnog centra u dužini o 50-tak metara od križanja sa ulicom Petra Krešimira IV, a to što su automobili parkirani cijelom dužinom ulice od početka do kraja nikome ništa (pravdaju se da je ovaj dio ulice najfrekventniji i najkompleksniji). Slična situacija je i u Držićevoj ulici.

Uvođenje ove prakse počelo je na zahtjev predsjednika Gradskog vijeća Renata Prkića kojeg je proslijedio pročelnici Sanji Samardžić, kojeg je ona brzo „spustila“ prema niže rangiranim gradskim djelatnicima. Prometni kaos koji vlada u naselju Priko vode u posljednje vrijeme počeo je silno smetati g. Prkića. Nepodnošljiva situacija potaknula ga je da se uhvati u koštac s ovim problemom i konačno ga razriješi.
Ali kako normalno riješiti problem parkinga ako parkirna mjesta uopće nisu izgrađena ili su izgrađena podalje od kuća i stanova pojedinih osoba?

Tko je kriv za ovakvo stanje? Čija je to odgovornost?

Odgovor na ovo pitanje morao bi ponuditi sam Renato Prkić. Međutim, čini se kako g. Prkić ima popriličnih problema sa vlastitim pamćenjem. Očito je zaboravio da je upravo on bio u samom vrhu solinske gradske vlasti u posljednjih 20 godina i da je upravo on kao pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje prostorom grada Solina u značajnoj mjeri kumovao getoizaciji cijelog naselja Priko vode. I kao predsjednik Gradskog vijeća prije dvije godine blagoslovio je promjenu GUP-a i dozvolio gradnju novih zgrada u naselju, iako je dobro znao da je cijeli prostor urbanistički devastiran.

Nakon svih ovih godina kroz koje je Prkić zdušno poticao nekontroliranu i gramzljivu stanogradnju konačno se sjetio da bi valjalo uvesti reda u prostor.

Kakav paradoks, sjetio se uvesti reda on, koji je sve to i zakuhao.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u