|  |  | 

Sport ZP Izdvojeno

FUTSAL: MNK Genius – Split prvaka 1.ŽMNL čekaju kvalifikacije  

  

Cilj je povratak u 2.HNL

SPLIT – Malonogometni klub Genius – Split imao je iznimno uspješnu sezonu osvojivši prvo mjesto Prvoj županijskoj ligi, i očekivati je njihov povratak u Drugu HMNL jug. Drugo mjesto pripalo je MNK Solin 1980.

– Odradilo smo izrazito uspješno prvenstvenu sezonu. Sad čekamo kvalifikacije sa Kninom i Cavtatom za popunu Druge lige, koje će se igrati početkom rujna. Igrati će se na jednu utakmicu svatko sa svakim. Nadamo se povratku u drugoligaški razred, i tada ću dati ostavku na dužnost predsjednika kluba i posvetiti se promociji futsala u svim segmentima, a momčad sam povjerio mladom perspektivnom treneru Marinu Babiću prepoznavši u njemu čovjeka koji će znati ostvariti klupske ambicije i afirmirati mlade igrače budućnost Geniusa – počeo je priču alfa i omega Geniusa Jozo Pavić.

Splićanin Marin Babić (27), proteklih godina radio je s mlađim uzrasnim kategorijama Splita s kojima je ostvario zapažene rezultate kada je juniore doveo do naslova prvaka Hrvatske, a 2017. je s Dujom Maretićem osvojio kadetsko PH. Babić je uz već spomenuto juniorsko prvenstvo osvojio i Prvu splitsku ligu i Superkup sa momčadi Sea Wolf, te osvajanje Torcida kupa, najprestižnijeg dalmatinskog malonogometnog turnira. Za hrvatsku U19 reprezentaciju, koja je osvojila naslov viceprvaka Europe, nastupalo je čak šest igrača Splita. Trenera Babića na klupi Geniusa i njegovog pomoćnika Mislava Juričevića čeka veliki izazov odraditi zacrtani cilj – vratiti klub u drugoligaško društvo, te je rekao:

– Premda nas čeka težak posao vjerujem da ćemo se nakon jedne sezone vratiti gdje nam je i mjesto. Većinu igrača su ponikli u Akademiji Geniusa. Spremamo se ozbiljno jer računamo na uspjeh i drugoligaški rang.

Popis igrača MNK Genius-Split: vratari Marko Županović i Ivan Ivančev, te Antonio Mrković, Josip Cikojević, Jure Prančević, Marin Roguljić, Jadran Kirevski, Ivan Bradarić, Ivan Martić, Ivan Jurjević, Ivan Berač, Mateo Paladin, Ivan Krstulović-Opara, Petar Čubelić, Ante Kovačević i Luka Mudrinić.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.