|  | 

Sport

FUTSAL – 1.HMNL JUG: Juniori splitskog Genius ugodno iznenadili

 

Za prvaka igraju Split-Tommy i Genius


Split, 2.HMNL jug, MNK Genius iz Splita, 26.01.2018.
Juniori Geniusa, drugoplasirani u 1. ligi NS ŽSD, borba za završnicu PH
Snimio. Miro Podrug

SPLIT – Malonogometni klub Genius iz Splita i ovu sezonu bilježi vrlo dobre rezultate u jakoj konkurenciji. Najveće iznenađenje priredili su u konkurenciji juniora osvojivši drugo mjesto u 1.HMNL jug, skupina Split.

Redoslijed na kraju prvenstva: 1. Split 21, 2. Genius 15, 3. Torcida 13, 4. Olmissum 12, 5. Hajduk 10, 6. Mejaši 7, Hrv. Dragovoljac 3, 8. Universitas Split.

Nakon prvog kruga doigravanja za konačan plasman Split je bio bolji od omiškog Olmissuma, a u splitskom okršaju Genius je bio bolji od Torcide.

Stoga u nedjelju, 18. veljače u 10,30 na Gripama za prvaka igraju Split i Genius. Splitu je potrebna jedna a Geniusu dvije pobjede za naslov. Za treće mjesto istog dana u 12 sati na Poljudu igraju Olmissum i Torcida. Oba finalista nastavljaju borbu za državnog prvaka.

Popis juniora Geniusa, koji su pod vodstvom Bore Maleša ostvarili ovaj podvig: Mateo Ordulj (vratar), Nikša Antonić, Bruno Dujmović, Frane Terze, Ivan Sićenica, Andro Đović, Toni Stipica, Ivan Katavić, Lučano Radovančić, Mate Vučica, Hrvoje Barišić, Joško Radošević, Domagoj Budimir-Bekan, Luka Mudrinić i Marko Maleš.

– Moramo biti zadovoljni, jer biti odmah do najjačeg Splita to je podvig u takvoj konkurenciji. Otvara nam se povijesna prilika, plasman na završnicu PH. To potvrđuje dobar rad naše Akademije, stoga pozivam mlade zaljubljenike od 14 do 18 godina da nam se priključe. Telefon je 095 793 3338. Zbog više utakmica i boljeg napredovanja s juniora igramo i u 1.ŽNL za seniora. A i seniori pod vodstvom Nikole Tomièiæa dobro brode, sedmi su u Drugoj ligi, a prvenstvo se nastavlja, 25. veljače – rekao je Jozo Pavić, alfa i omega kluba.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u