|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

FOTOGALERIJA | Tko je kriv za propuste na križanju Matoševe ulice i Petra Krešimira IV?

 

Na sam Blagdan Male Gospe i Dan grada Solina gradonačelnik Dalibor Ninčević SVEČANO je otvorio križanje Matoševe ulice i Petra Krešimira IV. U novinskom članku Slobodne Dalmacije na dan 07. rujna, četvrtak, Dalibor je javno priznao da križanje nije gotovo ali će biti svečano otvoreno.

RUBRIKA “LUDILO GRADA SOLINA I GRADSKIH OTACA”

**Bitno da se nešto otvara, može i vrata od wc-a samo da je svečano

Pazite, on, gradonačelnik Dalibor Ninčević, dan ranije javno priznaje da križanje nije gotovo ali će ipak biti svečano otvoreno. Naravno u petak opet u Slobodnoj Dalmaciji (opet isti novinar), i to na dvije stranice izlazi članak o uspjesima našeg gradonačelnika Dalibora. U tom članku spominje ovo križanje i smatra ga svojim uspijehom (ni dan danas nije gotovo), hvali se uređenjem Ulice Stjepana Radića (i danas je ulica iskopana u jednom dijelu).

Da krenemo redom, ovo križanje su naručili SD županija i Grad Solin, projekt izradile firme Trivium d.o.o i Volt-ing d.o.o, radove su izvodili firme Cestar d.o.o i Geokompas d.o.o.

SD županija i Grad Solin svečanim otvaranjem i člancima u Slobodnoj Dalmaciji svoje su rekli.

Izvođači tvrde da su sve radili po projektu, a projektanti da još dorađuju projekt.

Prije dva tjedna smo upitali firmu Volt-ing da nam komentira famozno križanje, do objave ovog članka nismo dobili odgovor, firma Trivium, gospodin Miroslav Jakovčević u telefonskom razgovoru tvrdi da projekt još nije gotov i da investitori od njega konstantno traže neke izmjene i dopune.

Mi se pitamo kako je gradonačelnik mogao svečano otvoriti, trošiti novac poreznih obveznika na svečano otvaranje ovog križanja, ako isto na sam dan nije bilo gotovo. Zašto je izgradnja započela ako projekt po riječima Miroslava, još nije dovršen, to jest iz dana u dan se mijenja???

Stanovnici susjedne zgrade negoduju, “Izgubili smo 6 parking mjesta, autobusna stanica prije je imala ugibalište a sada se nalazi u samoj prometnoj traci. Vidite li gdje vodi ova prometna traka, ravno u betonski stup, izgubili smo normalan pristup zgradi. Netko mora biti kriv ili ovi iz grada ili ove firme, samo osoba bez škole može ovako nešto projektirati, tužno i žalosno, dodaju stanari.

Foto: Solin Live

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...