|  |  | 

Male priče ZP Izdvojeno

ETERIČNIM ULJIMA DO LINIJE I ZDRAVLJA

 

Treba li reći što muči svaku ženu, a i muškarca, kada je linija u pitanju.

helena cerina

Na žalost živimo u Svijetu koji od nas traži da smo na stotinu mjesta u isto vrijeme, koji nas vuče u svoje ralje, koji nas je udaljio od našeg, nekada smo mislili, zagarantiranog mira i „pusti me stat“ načina života.

Zasigurno ste se zaklinjali kako mi nikada nećemo postati kao Englezi, i ostali stranci, kako kad je strka, rad…, pa i linija u pitanju, ali eto i nas je „uvatilo“, što trčanje, što materijalizam, što kilaža.

Sve manje imamo vremena za sebe, jedemo nezdravo i na brzinu, pa i ono što skuhamo je u ovakvom svijetu upitno, a još na brzinu pojedeno u trci od posla, do djece i ostalih što naših, što dječjih obveza, ravno je katastrofi za naše tijelo i naše organe.

Zato, stanimo malo na balun, pa bar u jutro ustanimo malo ranije i pripremimo sebi mir od nekih pola sata.

Ja preporučujem tibetance, meditaciju, a super je i pozdrav suncu, netko će izabrati plank, netko obično razgibavanje, sve je savršeno dobro za vaše tijelo, vjerujte mi.

Nakon ovih kratkih vježbica i tuširanja, prelazimo na nešto što bi nam svakako moglo pomoći u procesu reorganizacije naše tjelesne težine, a to je jutarnji napitak od eteričnih ulja citrusa, mlake vode i meda.

Vi ćete se zapitati zašto baš to, e pa zato jer će on ubrzati metabolizam i pomoći pri smanjenu kiselosti u organizmu, a svima nam je dobro poznato da organizam da bi ostao zdrav nikako ne smije biti kisel, već lužnat. Nadalje, zato jer čisti jetru, a svi dobro znate važnost funkcije jetre, a naravno i topi masnoće i to one masne jastučiće koje svi mrzimo, uh, jako.

Ako nekome ne odgovara eterično ulje citrusa jer mu je možda želudac slabiji na citrus, tu je nadaleko poznato eterično ulje đumbira. Blagodati đumbira poznate su tisućama godina, posebno kada je detoksikacija organizma u pitanju. Đumbir, čisti organizam aktivacijom metaboličkih i biokemijskih procesa.

Možete se poslužiti i eteričnim uljem metvice, ali svakako treba znati da sva ta ulja rade u vašu korist, posebno, kada se uzme u obzir kako smo i ranije rekli da čiste vašu jetru i razlažu suvišne masti u organizmu.

Dakle, ako jutro započnete nekom od vježbi koje odgovaraju vama i vašim potrebama, zasladite zdravim napitkom i naravno nabacite na lice radost i smijeh koji najviše od svega animiraju naše zdravlje, zahvalite se za još jedan novi dan i novu priliku, ništa vam neće moći stati na put, kako do vaše željene linije, zdravlja, tako i do svih vaših ciljeva.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL