|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

EKOCID U VRANJICU – Zašto nam trujete more?

 

 

Ovu nedjelju, oko 19 sati, na sjevernoj strani Vranjica pojavila se naftna mrlja u dužini 200-njak metara. Nažalost u tom vremenu smo se nalazili na tom dijelu obale i odmah smo objavili live video na našoj facebook stranici.

Neslužbeno smo doznali da je mrlja došla iz pravca Cemexovog doka na kojem su bila privezana dva broda Sveti Duje i Martina. Kupači koji su bili na tom dijelu ostali su zaprepašteni i nisu mogli vjerovati da se ovo događa. Upitali smo poznatog profesora s pomorskog fakulteta (ime poznato redakciji), kojeg smo također zatekli na tom dijelu obale, a koji nam je kratko prokomentirao “Nažalost netko je čistio palubu od nafte i sve iskrca u more”. Stanovnici su komentirali da ovo sigurno nije s malog broda, a kao šta smo se i sami uvjerili jedini dva velika broda su bila privezana za dok tvrtke Cemex.

Upitali smo i odgovorne u tvrtki Cemex d.d. da nam prokomentiraju ovaj slučaj, njihov odgovor prenosimo u cijelosti;

“Slijedom napisa na društvenim mrežama o pojavi onečišćenja u Vranjicu tijekom popodneva 30. srpnja 2017., provjerili smo o čemu se radi i možemo potvrditi da spomenuto onečišćenje nije posljedica aktivnosti na brodovima koji su bili na našem vezu u tom periodu (brod našeg dobavljača i brod na privremenom vezu po nalogu Lučke uprave).”

Mahatma Gandhi
“Čak i najsitnija neistina truje čovjeka, isto kao što i samo jedna kap otrova truje cijelo more.”
“U istinu vjerujemo ako je izrekne siromah, a povjerovat ćemo i u laž ako je izrekne bogati nevaljalac.”

U našem videu i fotogaleriji pogledajte kako je to izgledalo jučer u Vranjicu;

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u