|  |  | 

Zanimljivosti ZP Izdvojeno

Dvodnevni slastičarski master classovi Tereze Alabande kroz osam “stavaka”

 

 

Od malih slatkih kompozicija do složenih partitura, od reinterpretacija starinskih do originalnih i zdravih deserta, naći će se na repertoaru osam dvodnevnih master classova Tereze Alabande koji će se petkom poslijepodne i subotom u jutarnjem terminu od prosinca 2021. do travnja 2022. godine.

Ta diplomirana violinistica karijeru profesionalne glazbenice zamijenila slastičarskom i završila edukacije na prestižnoj pariškoj Akademiji kulinarske umjetnosti “Le Cordon Bleu” te usavršavanje na “Barry Callebaut Chocolate Academy” u Wiezeu u Belgiji i postala jedna od jedne vodećih domaćih pastry chefica. Istaknimo da je, između ostalog, radila vrhunske slastice u hotelu sa sedam zvijezdica Burj Al Arab u Dubaiju, kao i u splitskoj slastičarni Crème de la Crème. Godinama je pastry edukator, piše članke vezane i promovira nove trendove domaćeg slastičarstva, posebice kroz svoju web stranicu Pastry Maestra.

https://pastrymaestra.com/

Po prvi put stiže nam u ŠKMER Kuharsku Akademiju kako bi kroz vikend serijal dvodnevnih master classova provela polaznike kroz pripremu slatkih kreacija kojima ćete oduševiti ukućane i naučiti raditi složenije deserte za ugostiteljske objekte i po mjeri zahtjevnog gosta.

Ciklus Tereze Alabande započinje temom Choux craquelin – moderne princes krafne (10-11.prosinca 2021.). Prilika je da naučite pripremati omiljeni kremasti kolač po uzusima francuskog slastičarski uz punjenja lješnjak-karamel, dvostruka čokolada te s vanilijom-malinom.

Drugi su na redu Ekleri (14-15.siječnja.2022.), slavna francuska slastica originalnog naziva Éclair koja se popularizirala 1860 -ih godina, a proslavio ju je legendarni francuski kuhar Antonin Carême. Ekleri s punjenima čokolada – lješnjak, metvica – jagoda, pistacije – malina radit će se s Terezom sredinom siječnja iduće godine.

Moderni tartovi od čokolade, karamela i lješnjaka, preko borovnice do krem sira i bijele čokolade na redu su 28. do 29.siječnja iduće godine.

Tjedan kasnije, dakle, 4.i 5. veljače, na repertoaru su Monoporcije s marakujom, šumskim voćem i različitim čokoladama.

Slavni francuski kolačići Macaronsi, koje je prema legendi osmislio osobni slastičar Katarine Medici, te su u Francusku su stigli za proslavu njezinog vjenčanja s Henrijem II 1533. godine, tema su master classa 4. i 5. ožujka.

Više na škmer.hr

 

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL