|  | 

Grad Solin

DVD Solin zabilježio odlične rezultate na Vatrogasnom natjecanju

 

Održano 10. izlučno vatrogasno natjecanje Splitsko – dalmatinske županije, a DVD Solin osvojio pregršt medalja

Na terenu u splitskoj Lori ove je subote održano 10. izlučno vatrogasno natjecanje Splitsko – dalmatinske županije, na kojem je nastupilo 49 ekipa u osam kategorija za uzraste djece, mladeži i odraslih, a među njima i članovi DVD Solin.

Osim solinskog društva, nastupili su i predstavnici DVD Mladost, Kaštela i Kaštel Gomilica, ekipe iz DVD-ova Komiža, Žrnovnica, Vis, Trogir, Sinj, Marina, Slatine i Šolta.

U jakoj konkurenciji šest ekipa koje su se natjecale u kategoriji muške mladeži, a najbolji među njima bili su mladi vatrogasci DVD-a Solin, odmah iza njih plasirali su se članovi DVD-a Mladost, a treći su bili vatrogasci DVD-a Vis. Ovdje treba naglasiti da se ova mlada solinska ekipa se plasirala na državno natjecanje.
Među ženskom mladeži i njihovih pet ekipa najbolje su bile djevojke iz DVD-a Mladost, drugo mjesto zauzele su članice DVD-a Kaštel Gomilica, a treće su članice DVD-a Solin. I ova mlada ženska ekipa se plasirala na državno natjecanje i to samo par mjeseci nakon okupljanja članica.

Navedimo i rezultat kako su među četiri ekipe u kategoriji „članovi B“ prvo mjesto zauzeli ekipa iz DVD-a Mladost, drugi su bili vatrogasci DVD-a Kaštela, a treći iz DVD-a Solin koji su ostvarili plasman na državno natjecanje.

U konkurenciji najmlađih gdje i nastupilo najviše ekipa i to u kategoriji dječaka 15 ekipa, a u kategoriji djevojčica osam ekipa. Među dječacima najbolji su bili mališani iz DVD-a Komiža, drugo mjesto osvojili su DVD Marina, a treće ekipa DVD Solin 1.

– Za kraj želimo reći da ovi pehari nisu obični trofeji, već fizička manifestacija truda, znoja i zalaganja naših članova i da nemamo razloga bojati se budućnosti uz ovakvu djecu i mladež – čestitajući svojim kolegama kazali su iz DVD Solin uz prepoznatljivi vatrogasni poklič – Vatru gasi, brata spasi!

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL