|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Devetogodišnjake župnik ispituje o bludnosti!? Solinski prvopričesnici dobili upitnike u kojima moraju odgovoriti diraju li svoje ili tuđe spolne organe, roditelji se uznemirili, iz Nadbiskupije ne odgovaraju

 

Piše: Tihana Marović/Slobodna Dalmacija

Pojedini vjernici jedne solinske župe, čija djeca primaju sakrament Svete pričesti, ovih dana ostali su zatečeni (ne)umjesnim pitanjima postavljenim u ispitu savjesti za djecu, koji su prvopričesnici dobili neposredno pred primanje sakramenata.

Naime, kako bi primili sakrament Svete pričesti, potrebno je prethodno primiti i sakrament Svete ispovijedi, a za njega se pak potrebno pripremiti ispitom savjesti. U ovom, koji nam je dostavio čitatelj nakon što mu ga je dijete donijelo kući sa župnog vjeronauka, u nizu pitanja koja se bave grijesima, prijepor je izazvao grijeh šeste skupine pitanja, protiv zapovijedi “Ne sagriješi bludno”. Nakon “gledaš li prostačke sadržaje, čitaš li i govoriš li prosto, potičeš li druge na nepristojne misli”, stoji i sporno pitanje.

– Diram li (igram se) bez potrebe svoje i tuđe spolne organe? – sadržaj je koji je neugodno iznenadio roditelje koji smatraju da je neprimjereno i prerano devetogodišnjacima postavljati i nametati takva pitanja.

Više na Slobodna Dalmacija

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u