|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

DAVOR MIKAS: PLAĆE ISPOD DRŽAVNOG MINIMUMA (video)

NOVA objava gradskog vijećnika Davora Mikasa koju prnenosimo u cijelosti;

PLAĆE ISPOD DRŽAVNOG MINIMUMA

Premda su HDZ-ovi vijećnici zdušno podržali proračun grada Solina koji je u odnosu na prethodne godine povećan za više desetaka milijuna kuna, plaće zaposlenika Gradske uprave i ostalih firmi koje se naslanjaju na Grad nisu se podigle već 12 godina.

Vrijeme od 12 godina je značajan životni period osobito ako se uzmu u obzir različiti troškovi koji su višestruko narasli u tom razdoblju. Primanja zaposlenika sa nižom razinom obrazovanja koji rade u Gradskoj upravi i ostalim gradskim firmama, kada se umanje za broj godina staža, padaju ispod zagarantiranog državnog minimuma od 4062,51 kn brutto.

S obzirom da je Vlada početkom ove godine podigla plaće svim državnim službenicima i namještenicima za 6,2% i na taj način pojedinim službama povećala primanja kroz posljednje vrijeme između 10% i 20%, realno bi bilo očekivati kako će i solinska gradska vlast slijediti istu logiku.

Međutim, pojedine najave gradonačelnika Ninčevića i predsjednika Gradskog vijeća Prkića daleko su od svega ovoga.
Valjda je prirodno da oni sa velikim plaćama i različitim bonusima ne razumiju poteškoće malog čovjeka koji iz mjeseca u mjesec preživljava na minimalcu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u