|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

DALINA SRAMOTA NA BLAGDAN SVIH SVETIH, BOŽE OPROSTI MU

 

Blagdan je Svih svetih, dan kojim Katolička crkva slavi kanonizirane svece te one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života a nisu kanonizirani. Svi sveti slave se 1. studenoga, a taj dan je i državni blagdan u Republici Hrvatskoj.

Nažalost ovaj članak povezan je s ovim blagdanom, ali nije lijepa priča. Riječ je o jučerašnjoj objavi u grupi Solin ljepota koja ne prolazi! . Ona je dokaz da alfa i omega Solina, naš gradonačelnik Dalibor Ninčević “ne drži sve konce u rukama”.

Gradonačelniče Dalibor nisu bitne lijepe riječi i molitva, već svakodnevna djela koja činimo. Danas zamisli koliko se gladnih usta moglo nahraniti novcem koje je vaša četveročlana ekspedicija potrošili na putovanje u Kinu, jer siguran sam da ga niste financirali iz vlastitog džepa.

Drugom prilikom ćemo detaljnije o “Dalinoj ekspediciji u Kini” a sada se vratimo na jučerašnju objavu koju vam prenosimo u cijelosti;

Popodne sam za grupu poželjela napraviti fotografiju Starog groblja, nakon što su položili cvijeće i zapalili svijeće, svi oni, kojima tu počivaju najmiliji jer upravo tada, ono zasja posebnim sjajem. Moment je to prožet tugom, ali i ljubavlju te najljepšim sjećanjima na naše pokojnike.

Nažalost, naše Staro solinsko groblje… pod Brezinim zidom… na Gospinom Otoku, koje svojim skladom, hortikulturom te zajedničkim i privatnim grobovima sa upečatljivim epitafima i spomenicima, odiše uzvišenim mjestom spajanja ovog i onog svijeta, uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, odiše hrpama lišća, uvelog cvijeća i smeća. Zaista, tužno…

Zar je pokojni šjor Veljko Delale zadnji koji se s posebnim poštovanjem i pijetetom odnosio prema ovom svojevrsnom spomeniku?

Upravo me teta Smiljina priča potakla da s Vama podijelim ovu žalosnu fotografiju, no ipak se nadam da će barem netko reagirati i da ću sutra u ovo vrijeme, objaviti ljepšu fotografiju.

Počivajte u miru, Solinjani moji i niste ovo zaslužili! 

Popodne sam za grupu poželjela napraviti fotografiju Starog groblja, nakon što su položili cvijeće i zapalili svijeće,…

Publiée par Rebeka Milanovich sur Jeudi 31 octobre 2019

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u