|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Dalina “korona parking” akcija kao predizborni poklon sugra?anima

Foto: Solin Live (maxi kazna, mini upozorenje)

Ah, ta korona!!!

Kakav god stav imali o tome, morate priznati kako je gadno zeznula stvari. U zemlji u kojoj turizam iznosi 25% BDP-a,  pa se time na našu veliku žalost prometnuo u glavnu gospodarsku granu, nedostatak ideje za nečim novim što bi probudilo i pokrenulo gospodarstvo je naša svakodnevnica. Izbori se bliže, stranačke mašinerije rade punom parom, datum pomno odabran prije rujanskog kolapsa nakon propale sezone. Izdan je naputak svim gradovima i općinama da pronađu način kako popuniti praznu blagajnu jer sva ta gladna uhljebnička usta valja dobro nahraniti i privoliti za odlazak na birališta te nedjelje. Jasno je rečeno da se pusti mašti na volju, jer kako je glasila krilatica jednog trgovačkog lanca, svaka kuna se računa.

Poznato je kako naši gradski oci nikad nisu bili pretjerano inovativni al im maštu nitko ne može oduzeti. Pa vam tako recimo u poslovnom centru čestitaju Božić cijelu godinu a ne samo na Božić, a Novu Godinu dodaju nakraju godine a ne tijekom cijele godine. Ono u čemu su najjači je svakako “šišanje”. Ne može se poreći kako su zelene travnate površine uredno pošišane, a isto vrijedi i za džepove građana od strane komunalnih djelatnika, policije na svakom kantunu, itd. Sve sami komercijalisti oko nas, svi imaju svoje planske veličine koje moraju ispuniti na mjesečnoj bazi. Sve se uredno šiša osim Salone koja je zarasla ki Amazona, a koja bi da je pameti uredno pošišana trebala hraniti sve nas.

Najnovija akcija komunalnog sektora gradske uprave kodnog naziva “korona parking koncept” (kako maštovito) je podjeljena u tri dijela i već je stupila na snagu:

– povećanje cijene parkinga po satu sa 4kn na 6kn na parkingu kod poslovnog centra(50%)

-povećanje cijene mjesečnog parking paušala sa 70kn na 200kn(200%)

-postavljanje nadzornih kamera na tri lokacije( zgrada Vodovoda u Matoševoj, kod poslovnih prostora nasuprot Green Park-a, kod trgovine Tommy nasuprot oranice pored Jadra).

Nema se što reći, kompletno šišanje u maniri profesionalnog strižača ovaca sa jednog od mnogobrojnih natjecanja tog tipa. Pa se ti sad moj penziću uputi sa starim kadetom platit račun u Vodovoda kad već nisi imao volje savladati internet bankarstvo, ti moj brucošu kreni na kavu u centar sa autom kad već nemaš volje udrit trening na bicikli, ti moja gospođo stani tren na kornižu kupit kruv u dućanu kad si već pekaru promašila. Zalud vam svim trima što su vam sva četiri žmigavca upaljena, kameru to neće flešat, ali vas hoće kad kazna dođe. Nećete je dugo čekat, čim kamera bljesne, printer je već printa, a revni djelatnici na isporuku šalju. Brže od internet dostave.

Mi ne trebamo ni izlaziti na izbore, birati ništa nemamo kad su se za sve izborili za nas i prije nas samih. Mi nismo ni svjesni koliko smo sretni kako na ništa ne moramo misliti. Moramo samo platiti njihovu brigu za naše bolje sutra. A sve što valja ima svoju cijenu. Neke se stvari ne mogu kupiti novcem. Osim u Solinu. Tu novcem možeš kupiti sve. Ako ga nemaš, lezi u kući. Ionako je korona u điru.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u