|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Dalibor Ninčević: TKO JE KOMPETENTNIJI BITI ČLAN UPRAVNOG VIJEĆA GRADSKE KNJIŽNICE SOLIN- STUDENTICA KOJA NE ISPUNJAVA ZAKONSKE UVJETE ILI DOKTORICA ZNANOSTI IZ PODRUČJA KNJIŽNIČARSTVA?

 

NOVU objavu gradonačelnika Solina prenosimo u cijelosti;

[TKO JE KOMPETENTNIJI BITI ČLAN UPRAVNOG VIJEĆA GRADSKE KNJIŽNICE SOLIN- STUDENTICA KOJA NE ISPUNJAVA ZAKONSKE UVJETE ILI DOKTORICA ZNANOSTI IZ PODRUČJA KNJIŽNIČARSTVA?]
Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, umjesto ključnih tema na kojima sam inzistirao kod Predsjednika Gradskog vijeća kao što je izjednačavanje cijena vrtića, rebalans Proračuna i POS – ovi stanovi, prioritetna tema vladajuće koalicije (NLM, Bolji Solin, MOST, Domovinski pokret, SDP) je bila smjena članova Upravnih vijeća gradskih ustanova, a u kojima sjede kompetentni i u javnosti već dokazani ljudi.
Posebno izdavajam dr.sc. Nadu Topić, nezakonito smijenjenu članicu Upravnog vijeća Gradske knjižnice Solin, ujedno i članicu Upravnog odbora Hrvatskog knjižničarskog društva, članicu međunarodne organizacije SHARP i dalje da ne nabrajam jer bi potrajalo…
Ona u svom mailu, upućenom Predsjedniku Gradskog vijeća traži objašnjenje po kojim kriterijima se vodilo prilikom razrješenja članova.
S obzirom da je dr. Nada na moju zamolbu kao nestranačka osoba pristala biti član Upravnog vijeća, ovim putem joj se ispričavam jer mi je bilo neugodno, usudio bih se reći i sram slušati tijek rasprave odnosno obrazloženja vladajuće većine zašto su neki ljudi kompetentniji od drugih.

Bez vrijeđanja nekoga ponaosob, je li zakonito imenovanje studenta u upravno vijeće iako zakon propisuje suprotno?

Mail dr.sc. Nade Topić prenosim u cijelosti, pa procijenite što se krije iza ovakvih odluka. Politika ili stručnost i kompetencije?

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL