|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

DALIBOR NINČEVIĆ POPUT DEL BOYA 

 

Nova objava stranke Bolji Solin, prenosimo je u cijelosti;

Već neko vrijeme svjedoci smo činjenice kako je gradonačelnik Dalibor Ninčević iznimno aktivan u različitim medijima i na društvenim mrežama gdje se prikazuje kao spasitelj Grada Solina i promicatelj njegovog svekolikog razvoja. Posljednjih dana njegova top tema je neizglasavanje Proračuna za 2022. godinu i donošenje Odluke o privremenom financiranju od strane Gradskog vijeća. Gradonačelnik svim silama nastoji prikazati donesenu Odluku kao nezakonitu, neispravnu i štetnu za građane ovoga Grada. Pored toga učestalo plasira tvrdnje kako zaposlenici Grada i gradskih službi neće dobiti plaću, te kako će mnogi građani ostati bez svojih naknada, stipendija i drugih isplata predviđenih u Proračunu. Premda je nesporno da je donesena Odluka manjkava i ima određenih nedostataka, izjave, tvrdnje i zastrašivanja koje gradonačelnik redovito plasira u medije moramo odlučno demantirati i prikazati ih kao populističke, zlonamjerne i tendenciozne.

Pored redovitog prenaglašavanja vlastite uloge nismo primijetili da je g. Ninčević i jednom riječju spomenuo uzroke i naveo realne razloge donošenja upravo ovakve Odluke od strane Gradskog vijeća. Nedostaci koji su vidljivi u Odluci rezultat su činjenice da Odluku nisu izrađivale osobe zaposlene u Gradskoj upravi koje su specijalizirane i plaćene za taj posao, već pojedini gradski vijećnici koji nisu stručno osposobljeni niti adekvatno informirani za jedan tako zahtjevan zadatak. Ne samo da nije organizirao rad stručnih službi, što je morao napraviti i što je njegova zakonska obveza, već je, kako smo informirani od nekih osoba, doslovno tražio od pojedinaca u stručnim službama da ne surađuju s Gradskim vijećem i da pojedine vijećnike maksimalno ignoriraju.

Drugim riječima, glavni krivac za svu ovu zbrku oko Proračuna i Odluke o privremenom financiranju upravo je gradonačelnik Ninčević i savršeno je jasno, prirodno i normalno da baš on mora pojesti svu ovu kašu koju je u konačnici sam i zakuhao.

Prema tome, plašenje zaposlenika gradskih firmi i naših sugrađana različitim babarogama i drugim fantomskim maštarijama, kako bi istaknuo vlastitu vrijednost i prikazivao se kao spasitelj Grada, doista je smiješno i krajnje prozirno.

Sve ove gradonačelnikove tlapnje i igrarije jako podsjećaju na već viđena scenarija iz nekih dobro nam poznatih engleskih humorističnih serija.

Foto: Veljko Martinović; MagicalQuote

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL