|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

DALE UŠPARA ZA DŽEPARAC

 

 

Ovih dana ste valjda primjetili kako se naš Dale hvali na sve strane kako je ušpara veliku lovu, točnije, nije potrošija što je prikupija.

Nisan neki veliki ekonomista ali se razumin u financije.

Mogu shvatit da čovjek odvaja od svoje mizerne plaće za stare dane, otkida od ustiju, ne daje ženi za frizuru, ditetu za nove patike, ali ne mogu shvatit da čelnik grada Solina špara proračunsku lovu i da se sa time još i hvali.

Pita san jednog dobrog ekonomistu nešto oko tog problema, a on mi je ispalija sasvim obične rečenice.

Svaka lokalna zajednica ima zadatak da prikupi što više novca i da ga cilog potroši na potrebe te iste zajednice. To ti se zove proračun. Prenosit sredstva u drugo obračunsko razdoblje je pokazatelj da nemaš program, projekte i da nisi kadar bit od koristi za zajednicu koju vodiš.

A naš Grad Solin je opterećen sa milju problema i sumnjan da bi itko diga glas kad bi se taj “višak” trošija tamo di triba. Nisan blesav da ovdje navodim takve probleme jer bi me prst zabolija tipkajući, ali imam toliko pameti da ovu hvalu nazovem ludošću.

Evo još ne znamo koliko je dobia Thompson za sasvim nepotreban koncert kojeg Dale i njegovi nazivaju pravim darom građanima Solina za dan grada i dan Male Gospe.

To je projekt od kurca i ničeg više.

Što da je pala kiša?

Bi li Thompson vratija ček?

Bi govno!!!

Neće on to jer on naplaćuje i kad ne pjeva.

Zato Dale pronađi u onoj silnoj administraciji koju ste zaposlili, bar nekog sposobnog da izradi koji projekt i daj brate troši to što nazivaš viškom.

Nema viška. To je samo nesposobnost.

Višak imaju ona uređena društva gdje je sve od davnina posloženo kako triba, a tvoj , HDZ-ov Solin niti 100 miljuna eura ne bi dovelo u tu razinu.

Gradi vrtiće, igrališta, ulaži u okoliš, u zapuštene MO na krajevima grada, ceste, nogostupe, kanalizaciju, vodu, rivu, riku i u obrazovanje mladih.

Samo se bojin da ćeš ti i tvoji taj novac potrošit na zapošljavanje uhljeba kojih svakim danom proizvodite. A možda pofali i za onaj silos na Gospinu otoku.

Dale, troši i ne hvali se.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...