|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

DALE SE RAZLETIJA, U VRTIĆ ULETIJA

 

Da se miče nabolje, miče se.

Mediji nas izvjestili kako je naš rastrčani gradonačelnik osvanija u dječjem vrtiću “CVRČAK” gdje je kao dobar i brižan domaćin, prijatelj dice, donija vridne darove.

Šta ćeš donit sitnoj dice već slatkiše, igračke ili balun.

Neee, varate se. Donija je crtanke.

Crtanke koje bi tribal poslužit dičici kao edukacijsko sredstvo da po Solinu bude manje smeća. Donija ih je kao obrazovno sredstvo u sklopu “Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta” u Solinu.

Te crtanke su napravljene upravo od otpada. Odbačenog papira, kartona, platna i koječega još. Tim se dokazuje kako otpad može bit koristan ako ga se pravilno razvrstava i reciklira. A upravo je to “dvorište” parkirano, na metar od igrališta di se dičica igraju, di žive, kud prolaze. Čitaj, poligon za odlaganje smeća od kojeg će se radit crtanke a usput pomalo trovat.

Ove crtanke bi trebale poslužit ko edukativno sredstvo kako bi se utjecalo na svjest dice a oni će odmah pokrenit napredak u razvrstavanju otpada i tako spasit naš Solin. Nema više igranja. Odma triba da poduče oca i mater, braću, sestre, babu i dida, kako se valja ponašat sa smećem.

Dok je on tumačija dici smisao svog posjeta dotle mu armija komunalaca bauljaju okolo a smeće se ruga na svakom koraku. Izmišano.

Ja imam bolji prijedlog za obučit vrtićku dicu. Po vojnički, postrojit ih u red, crnu vriću u ruke i nek skupljaju lišće, kese, papir, opuške i pvc boce.

Zajebajen se. Dale je prvi počeja.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u