|  |  | 

Općina Klis ZP Izdvojeno

ČUDO U PRUGOVU

 

„Miljun „ puta san proša pored ovog mista i moran priznat da san ovi dan osta frapiran scenom koja mi se ponudila.

Novo Vetmino nogometno igralište, gledatelja stotinjak, pravi suci, pravi treneri i utakmica ženske lige HNL-a.

Nije bilo druge već stat i pogledat. Nisi moga bit već ugodno iznenađen a kad baš u tom trenu mlada igračica ŽK Hajduka, prodire po desnom krilo, fantastično centrira, čelo centarforice to posloži di je namjenjeno. A mlado krilo je cura iz Ogorja. Točnije Kapetanović.

Igraju Hajduk i Bagat iz Zadra. Dva nula je ma mora se dalje pa nije ostalo drugo već da popričam sa mladim trenerom Marinom Grčićem, koji me podsjetija na mladog Ivića dok je crta po kartonu i tumačija taktiku curama.

Eto. I to se može. Jedna sjajna ideja, razumna karaktera, možu učiniti više za revilatizaciju zapuštene zagore od mnogih promašaja koja nam se serviraju. Lipo je bilo vidit dićicu kako se okolo raduju a sigurno je da će se ovaj teren iskoristit za druženja, rivalstva a i liga Zagore je izvjesna.

Daleko su grbave ledine po kojima smo mi ko mulci letali, sićanja ne blide a žal je velika kad danas svidočimo pustoši na svakom koraku.

Demografija je ozbiljan posao. Ne može se tu ušuljat svaka šuša već tu triba organizirana struka i poštena politika da dadu ruku.

Nešto se dešava na tom planu, svidočimo tomu no nisu li SDŽ i njen Župan usamljeni u svojim težnjama. Koraci su mali jer fali sredstava, jer fali nacionalna politička svjest.

Prugovo je sasvim blizu, Muć malo dalje, interes zajednički a ima li zajedništva?

Ovo je putokaz a ne neke investicije mutna karaktera, mizerne privlačnosti, ma zato skupe i čudno interesne.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.