|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Crkveni program u povodu blagdana Male Gospe i Dana grada Solina

 

Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna svečano će biti proslavljen u solinskom Gospinu prasvetištu. Svečani ophod oko svetišta s Gospinim kipom u 10 sati i središnje euharistijsko slavlje ispred crkve Gospe od Otoka predvodit će splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Za vrijeme mise pjeva mješoviti zbor Kraljica Jelena.

Euharistijsko slavlje uz blagoslov djece i bolesnika u 16 sati predvodi don Danko Kovačević, a pjeva Papa band. Svečanu misu u 18 sati predvodi mons. Dražen Kutleša, nadbiskup koadjutor Splitsko-makarske nadbiskupije. Mogućnost za ispovijed bit će od 6 do 13 sati te popodne od 15.30 do 20 sati.

Blagdanu Male Gospe, kada se ujedno obilježava i Dan grada Solina, prethodit će trodnevna priprava 6. i 7. rujna misno slavlje u 18 sati predvodi don Ivan Marić.

U svetištu Gospe od Otoka će se 13. rujna svečanim svetim misama obilježiti i Ime Marijino – Gospa Velikog zavjeta. Mise toga dana su u 8, 10 i 18 sati.

Napomena:

Zbog povećanja broja osoba zaraženih koronavirusom, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je na prijedlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, 26. kolovoza 2020. godine donio odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Splitsko-dalmatinske županije koje su na snazi, od navedenog datuma (26.08.2020.) u vremenu od 14 dana.

Između ostalih odredbi koje tom odlukom stupaju na snagu, istaknuto je da na svim društvenim okupljanjima (manifestacije, priredbe, mise, obredi, izložbe i druga društvena okupljanja) obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski i održavanje fizičke distance od minimalno 2 metra.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u