|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

CONNECTING SEPARATED – Zaboravljena i zapuštena nova šetnica na ušću Jadra

 

Foto: Solin Live

Ako ga ne sasiječeš u korijenu, problem će se vratiti

Cesta do lučice i do mosta prema Mramornoj, ne tako davno, bila je obična staza ili put.  Onda je grad uložio trud i novce i postavili su rasvjetu, klupe, sprave za vježbanje, koševe za otpatke, pa čak i instalaciju “trstike”, dakle, oplemenio prostor. Nije raskoš, ali je ipak bolje nego prije.

Od svega toga što su učinili uskoro neće ostati gotovo ništa, ako se sve ostavi na milost i nemilost, vremenu, prirodi i onima koji tu svakodnevno prolaze (ili povremeno), a koji pune koševe otpadom, devastiraju instalaciju ili jednostavno samo koriste, a nitko ne održava. Trava je zarasla i polako prekriva klupe, a smeće je razbacano i nitko ga ne kupi. Slomljene “trstike” leže razbacane i nitko ih ne popravlja.

Pisali smo i o kanalizaciji koja se ulijeva u Riku i smradu koji se osjeti na stotinu metara.

Netko je spomenio i nekakvu patrolu, koja bi trebala obići grad i provjeriti stanje komunalne i prometne infrastrukture. Ne znamo jesu li oformljeni i jesu li obišli ovaj dio. Ali znamo da,  ukoliko ga ne sasiječeš u korijenu, problem će se vratiti i uskoro će sav trud oko uređenja ove ceste biti uzaludan, novac bačen niz rijeku.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Solin Info

Solin Live na Instagram-u