|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Brže do dokumentacije – Solin uključen u projekt “Država bez papira“

 

Uz veliki projekt Jadro – izvor života kojeg je u petak u Splitu nakon sjednice Vlade potpisao gradonačelnik Grada Solina, gradonačelnik Dalibor Ninčević je potpisao i Ugovoru o sufinanciranju izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Solina u vrijednosti od 22.500,00 kn te Sporazum o sadržaju i načinu korištenja uvida u osobne podatke.

Sporazum o sadržaju i načinu korištenja uvida u osobne podatke jest provođenje projekta “Država bez papira” kojim su sva javnopravna tijela dužna po službenoj dužnosti pribavljati podatke o građanima iz državnih matica. Ovim je Grad Solin dobio pravo uvida u maticu vjenčanih, maticu rođenih i maticu umrlih te registar životnih partnera.

Sporazum će olakšati ostvarenje prava građanima u gradskim službama jer će službenici imati pristup bazama i potrebne dokumente neće potraživati od građana. Time će se ubrzati procedura, a građani će uštedjeti vrijeme i novac.

– Grad Solin je spreman sudjelovati u projektima koje provodi Ministarstvo uprave, idemo ka digitalizaciji javne uprave, odnosno e-upravi. Ovo je još jedan način koji će ubrzati proceduru – poručuje gradonačelnik Ninčević.

Ministarstvo uprave provodi nekoliko projekata koji se odnose na podizanje kvalitete i učinkovitosti javne uprave. Jedan od najvažnijih je CDU – Centar dijeljenih usluga koji će analizirati sve poslovne procese i na jednom mjestu okupiti razne sustave javne uprave. Tako će građani svoja prava ostvarivati bez donošenja potrebnih dokumenata koje će službenici moći sami prikupiti.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u