|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Bruno Cikatić krenuo je očevim stopama: Njegov Branko najveći mu je uzor i putokaz kako ostvariti snove uz ustrajan rad

 

Cijela priča o nadarenom mladiću zakotrljala se nakon što je ga je u Splitu posjetio Nizozemac i vrsni borac Thom Harinck i ostao iznenađen talentom 17-godišnjaka kojemu je trenirao čak i oca Branka.

Foto: Dalmacija News

Životi mnogih sportaša pretočeni su na ekrane, a najviše je filmova o boksačima. Zanimljiva životna slova uvijek su bila nova prigoda za inspirativne i nadahnjujuće priče koje u barem nekom svom dijelu poprime razmjere povijesnih. Ova koja slijedi mogla bi se pretočiti u naslov nagrađivanog crno-bijelog filma i jednu izreku.

‘Najsretniji dan u životu’ mladog 17-godišnjeg Solinjanina Bruna Cikatića bio je kada je u boksački ring ušao kao 15-godišnjak, a sve to jer ‘jabuka ne pada daleko od stabla’.

Bruno je sin od poznatog, prerano preminulog borca, Branka Cikatića koji je krajem ožujka ove godine izgubio svoju najvažniju bitku – onu životnu. Ipak, Branko itekako može biti ponosan na svog Bruna koji je, jednostavno kazano, krenuo njegovim stopama. Iako mu je doticaj s vrlo zahtjevnim, ali i surovim sportom otac branio u ranoj dječačkoj fazi, kasnije mu je postao najveća podrška.

– Mom ocu nije svidjelo što sam krenuo na boks. Kad sam bio mali, branio mi je ulazak u dvoranu jer me htio zaštititi od tog težeg puta, teškog sporta, ozljeda, udaraca i mučenja. Tada je želio da budem nogometaš, jer sam bio brz, ali nije mi sjeo momčadski sport, a i primijetio sam da sam fizički jači od svojih vršnjaka. Što sam bio stariji, srce je sve više i više vuklo prema borilačkim sportovima pa sam tako počeo gledati oca i njegove mečeve i zaljubio se u sport, iako se to njemu nije svidjelo. Pustio je da probam, ali što je meni bilo najvažnije – uvijek bi me podržavao u bilo čemu što sam odlučio. I tako sam izabrao baš boks jer je moj otac postigao sve što je mogao u kickboxu i muay thaiju pa bih ja volio nastaviti i proširiti naše prezime i u druge borilačke sportove, kaže nam Bruno kojeg smo, iako je vikend i iako je jutro, pronašli kako trenira na Marjanu. Koronavirus je ograničio i mogućnosti u ringu, pa je svakodnevica postala treniranje i jačanje na otvorenom.

više na Dalmacija News….

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL