|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Boksački prvaci Željko Mavrović i Mario Preskar posjetili Solin

 

Foto: Jakov Teklić i R. Bućan

Boksačkim velikanima Mavroviću i Preskeru domaćin u Solinu bio je BK Salona

Gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević u prostorijama gradske uprave u utorak 16. travnja 2019. primio je poznate boksačke prvake Željka Mavrovića i Maria Preskara.
U pratnji Mavrovića i Preskara prijemu su nazočili i članovi Boksačkog kluba Salona, Tomislav Bašić i Ivan Marijanica.

Povod posjetu, ovih vrsnih sportaša i promotora sporta, Gradu Solinu jest promoviranje sportske boksačke vještine i sportskog života kod mladih Solinjana, odnosno školaraca viših razreda osnovnih škola.
Naime, Mavrović i Preskara kao izaslanici Hrvatskog boksačkog saveza, a u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport organizirali su obilazak gradova i mjesta po Hrvatskoj u cilju popularizacije boksačkog sporta.

Gradonačelnik Ninčević je zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak hrvatskim boksačkim prvacima u gradu na Jadru uz prigodne poklone.

Boksačka zvijezda Željko Mavrović je kazao – Sama ideja promocije boksa i sportskog života kod mladih je jako pozitivna i obećavajuća. U ovakvom obliku je dobra startna pozicija za početak razvoja strategije Škole boksa u Hrvatskoj. Uz eminentne predstavnike iz svijeta plemenite vještine, to je vrlo motivirajuće za mlađu populaciju, koju treba usmjeravati ka boksu, kao plemenitom sportu. Vjerujem da će proširenje ove akcije polučiti uspjeh i to je početak izgradnje jednog kvalitetnog sistema koji će u budućnosti stvarati vrhunske rezultate.

Nakon prijema kod gradonačelnika Ninčevića, boksačke legende u pratnji trenera BK Salona posjetili su solinske osmoljetke.
Najzanimljiviji dio posjete se dogodio u Osnovnoj školi don Lovre Katića gdje je pred pedesetak učenika viših razreda Mavrović održao vrlo zanimljivo predavanje, a s Preskarom i pokazao boksačke vještine s čim su solinski školarci bili oduševljeni. Mali Solinjani imali su mnoštvo zanimljivih pitanja kako sportskih tako i onih životnih.

Posjet školskoj djeci se pokazalo kao pun pogodak suradnje Hrvatskog boksačkog saveza i lokalnog boksačkog kluba.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u