|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Boksački klub Salona traži novi povijesni uspjeh, u Zagreb idu po tri medalje

 

Trener Tomislav Bašić i Zlatni trio kluba

Boksački klub Salona nedavno je proslavio desetogodišnjicu kluba i za poklon “dobio” najbolju nagradu koju priželjkuje svaki sportski klub.

*POVIJESNI USPJEH BOKSAČKOG KLUB SALONA – Dva zlata, dva srebra i najbolji klub

Prošli mjesec klub je nastupio na kadetskom prvenstvu i s osvojene četiri medalje dva zlata i dva srebra, zasjeo na prvo mjesto. Od tog dana iz kluba stižu samo dobre vijesti.

“Nevene sprema se nešto veliko, nazovi trenera i provjeri”.

Odmah sam nazva glavnog trenera Tomislava Bašića.

Dragi Tomo čujem da je klub spreman za veliki, slobodno mogu reći, povijesni uspjeh, kako za klub tako i za naš grad Solin.

– Lako je tebi sve doznati kad u svakom dijelu Solina imaš nekog svog. Sve je istina, klub se sprema za seniorsko prvenstvo koje će se održati od 25.04. do 28.04.2019. u Zagrebu.

Moram ti još jednom čestitati na ekipnom prvom mjestu i osvojene četiri medalje. Čujem u klubu se radi punom parom, stigla su i neka pojačanja, top imena u svijetu Hrvatskog boksa.

– Hvala ti prijatelju. Nakon prvog mjesta u kategoriji kadeta u klub su se javila dva sponzora, mesnica Džakula i restoran Gurman koji su me nagovorili da pokušam ponoviti uspjeh u kategoriji seniora. Njihova ideja mi se svidila i zašto ne pokušati. Doveli smo tri pojačanja, braću Damira i Luku Plantić i Marka Zeljka. Svi koji su u ovom sportu znaju tko su oni, svi redom su seniorski prvaci, najbolji od najboljih.

Osobno sam upoznat s njihovim rezultatima i uspjesima, ali te molim da ih ukratko predstaviš našim čitateljima.

– Dva brata rodom iz Sesveta, starijeg Damira sam prvog upoznao na jednom od boksačkih turnira, 29 godišnjak koji je u boksu 6 godina ima 200-njak mečeva, od toga bio je 3 puta prvak države i treći na europskom prvenstvu 2017. Prije boksa bio je i svjetski prvak u savateu.

– Mlađi Luka, ima 22 godine, kao junior osvojio je europsko zlato, svjetsko srebro i olimpijsku broncu, dvostruki je seniorski prvak uz 240 mečeva.

Velteraš, jedan od najboljih ako ne i najbolji boksački tehničar Lijepe naše, Marko Zeljko, također je član našeg kluba. U svojih 150 mečeva bio je 6 puta seniorski prvak.

Hvala ti Tomo, obećajem ti kad se vratim u Solin, a to je uskoro, svratim do kluba. Imaš li još nešto dodati za kraj.

Hvala tebi što pratiš naš rad, mi nastavljamo s treninzima i pripremama, prva stepenica je seniorsko prvenstvo, zatim europsko i svjetsko 2019., potom olimpijske igre 2020.

I još jednom da se zahvalim našim sponzorima, mesnici Džakula i konobi Gurman, kao i gradonačelniku Daliboru i Sportskoj zajednici Solina.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik, glavni urednik, novinar i fotograf Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u