|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

BOKS: Solinjani Damir i Zeljko pobjednici Slovenia Opena

 

Foto/izvor: Bokserska zveza Slovenij/croring

Proteklog vikenda u mjestu Podčetrtek u blizini hrvatske granice održan je Slovenia Open.

Ovaj turnir poslužio je kao provjera hrvatskim reprezentativcima za druge Europske igre koje se  od 21. do 30. lipnja održavaju u glavnom gradu Bjelorusije Minsku.

Europske igre su ujedno i Europsko prvenstvo u boksu.

Damir Plantić osvojio je turnir u kategoriji do 81 kilograma.Hrvatski poluteškaš u četvrtfinalu je prekidom u trećoj rundi pobijedio Slovenca Gala Smitha, u polufinalu jednoglasnom odlukom sudaca Kevina Dornika i u finalu na isti način još jednog Slovenca Denisa Lazara.

Mladen Sobjeslavski slavio je u kategoriji do 75 kilograma pobijedivši u finalu Aljaža Venka. U polufinalu je prekidom u drugoj rundi pobijedio Ivana Tomljenovića.

Marko Zeljko jednoglasnom odlukom protiv Aljaža Šircelja osvojio je turnir u velteru. U polufinalu je slavio nokautom u prvoj rundi protiv Tomija Lorenčića.

Toni Filipi poražen je u finalu kategorije do 91 kilograma. Nakon što je u polufinalu prekidom u trećoj rundi svladao Gregora Škrjaneca, hrvatski teškaš u finalu je jednoglasnom odlukom poražen od dvostrukog olimpijca iz Ekvadora Julija Castilla (29:28, 29:28:29:28). Castillo je 2016. u Venezueli pobijedio Marka Čalića u finalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Riju.

Ramon Verati stigao je do finala lake kategorije u kojem ga je svladao Tadej Černoga.

Erik Pijetraj poražen je u polufinalu poluveltera s 3:0 od Ekvadorca Miuela Ferrina.

Foto: Bokserska zveza Slovenij

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u