|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Ana Viktorija Puljiz dobitnica nagrade Dražen Petrović

 

Na 27. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović održana je svečanost uručenja godišnje nagrade HOO-a koja nosi ime nikad prežaljenog “košarkaškog Mozarta”.

Za ovogodišnje 12. izdanje Nagrade Dražen Petrović mogli su konkurirati sportašice i sportaši mlađih dobnih kategorija rođeni 1998. godine i mlađi (s navršenih najviše 20 godina života na dan 31. prosinca 2018. godine) te sportaši, najveće nade hrvatskog sporta, rođeni 2002. godine i mlađi (s navršenih najviše 16 godina života na dan 31. prosinca 2018. godine).

U prepunom Draženovu muzeju, u nazočnosti brojnih sportaša i uglednika, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša u uvodnoj je riječi pojasnio laureatima što znači biti dobitnik ovog priznanja:

– Među dobitnicima Draženove nagrade svojedobno su bili i Sandra Perković i Filip Hrgović, čije su karijere otišle u nebo. Vjerujem da i vas to čeka.

Ana Viktorija Puljiz (JK Solin) dobitnica je nagrade u kategoriji najveće nade hrvatskog sporta. Ona je na EP-u u Sarajevu osvojila srebrno odličje u kategoriji do 44 kg te je trenutačno prva na kadetskoj rang-ljestvici, što joj je donijelo i nastup na OI mladih u listopadu ove godine u Buenos Airesu. Ovog tjedna nastupa na Europskom prvenstvu za juniorke u Bugarskoj.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u