|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Ana Viktorija Puljiz brončana na Europskom U23 prvenstvu

 

11 hrvatskih predstavnika otputovalo je na Europsko U23 judo prvenstvo koje se održava u Njemačkoj. Od 17.-19. studenog, Potsdam će ugostiti 310 judaša i judašica iz 37 različitih država. Već prvog dana natjecanja na tatami MBS Arene zakoračilo je četiri natjecatelja iz Hrvatske.
21-godišnja Ana Viktorija PULJIZ (JK „Solin“) najbolje je prošla i osvojila brončanu medalju u kategoriji -52kg.
Puljiz je u borbi za broncu savladala Nizozemku Franku VAN DER SALM, protiv koje je od samog početka borbe preuzela inicijativu, dominirala te u konačnici slavila s razlikom od dva wazarija.

„Na kraju dana jako sam sretna i zahvalna što imam još jednu medalju s Europskog prvenstva. Smatram da sam, gledajući cijelo-ukupni dan, zadovoljna borbama. Polufinalne borbe mi je jako žao, jer sam propustila priliku koju sam trebala iskoristit, ali drago mi je da sam nekako uspjela to ostaviti sa strane, ući hladne glave u borbu za treće mjesto i osvojiti tu brončanu medalju.“ – kazala je Puljiz
Status prve nositeljice turnira u jutarnjem djelu natjecanja donio joj je prvo slobodno kolo. U drugom kolu bila je bolja od Španjolke Laure GOMEZ ANOTNE, a u četvrtfinalu je pobijedila Britanku Talum KEEN. Poraz je upisala protiv predstavnice Bugarske, Gabriele DIMITROVE.

„Još jedna europska medalja, 10 europska medalja za Anu Viktoriju i za mene kao trenera. Došli smo po zlato, očekivali smo zlato, no, minutu i pol loše borbe u polufinalu ju je koštalo. Kasnije se „Viki“ skoncentrirala i odradila opet odličnu borbu za treće mjesto i osvojila još jednu europsku medalju. To je pokazalo da smo na pravome putu, nastavljamo se dalje spremati za IJF Grand Slam Tokio i OI u Parizu.“ – dodao je za kraj Dragan CRNOV.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL