|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Aktivisti u akciji “DALE OTVORI OČI”

 

 

Foto: Solin Live (MO Vranjic – Krešimirova ulica)

Foto: Solin Live (MO Ninčevići – Ulica Braće Radić)

Izgleda da pojedini građani našeg Solina, zaista vole svoj grad.

Usprkos mogućoj kazni i privođenju od strane policije, oni su jučera započeli kampanju “DALE OTVORI OČI”. Kojom, kako doznajemo iz prve ruke, žele upozoriti gradonačelnika Dalibora Ninčevića, kojeg od milja zovu “Dale” na propuste njegovih podređenih, to jest njega samoga.

Svakodnevno smo svjedoci da u našem Solinu, a i okolici gdje vlada stranka HDZ ima sve više i više propusta, koji su dugi niz godina javnosti “nevidljivi”. Danas uz pomoć društvenih mreža, osobito Facebook-a građani imaju mogućnost širiti istinu. Većina građana zbog straha želi ostati anonimna, samo pojedinci imaju dovoljno hrabrosti javno upozoriti na nepravilnosti.

Naime, riječ je o ulicama Grada Solina, koje su blago rečeno, katastrofalne, ne postoji ulica u gradu koja nema svoju rupu, rupicu, rupetinu. Većina tih ulica su pod gradom, a pojedine pod županijskim cestama. Nažalost, ništa ne opravdava dugogodišnje postojanje tih rupa, rupica, rupetina.

Iste se nalaze u gradu Solinu, gradu u kojem je Dalibor Ninčević gradonačelnik, koji prima plaću od strane poreznih obveznika grada, on je alfa i omega Solina, stoga ima najveću odgovornost prema svojima građanima.

Ove fotografije su dokaz da njega i podređene nije briga za stanjem u Solinu, njemu je bitno da gradski proračun ima za njegovu plaću i plaću podređenih, ipak, nije lako vraćati četiri kredita, o tome najbolje zna naš dobri gradonačelnik.

Od kada je postao gradonačelnik ništa se nije promjenilo, nitko za ništa nije odgovoran, voditelje službi nikada nije kritizirao, nikog nije kaznio i nitko nije dobio otkaz zbog svog propusta.

 

Budućnost?

Grad nema budućnosti ali ga na životu drže pojedini mediji, osobito Slobodna Dalmacija i TV Jadran, koji zajedno svake godine na konto od Grada Solina dobiju cirka 350.000 kuna (125.000 + 225.000). Vladajući Solina i šefovi tih medija reći će drugačije, “Grad Solin samo plaća usluge medijima“. Ali, ruku na srce i priznajmo da u svim poslovima kod Hrvata postoje i oni usmeni dogovori, laički rečeno, vladajući novcem poreznih obveznika plaćaju medijima da ih isti ne kritiziraju, i da o njima pišu bajke.

 

I TI se možeš uključiti u akciju “DALE OTVORI OČI”.

OZNAČI svoju rupu, rupicu, rupetinu u svojoj ulici, uslikaj i pošalji fotografiju u inbox naše Facebook stranice ili na naš mail solinlive.com@gmail.com

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...