|  |  | 

Zanimljivosti ZP Izdvojeno

A LA CHEF: Intenzivna škola kuhanja

 

Od jeseni krećemo s novim ciklusom programa “A la Chef”. Podsjetimo, radi se o 70-satnom treningu u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji pod vodstvom iskusnih i visokoobrazovanih predavača.

Namijenjeni su onima koji žele unaprijedili postojeća i steći nova kulinarska znanja, svoj životni poziv obogatiti malim i velikim tajnama kuhinje, pripremiti se za samostalno vođenje kuharskog tima.

Kroz radionice se prolaze sve tehnike pripreme i obrade namirnica te izučavaju sve pojedine grupe. Program nudi i različite sadržaje po razini zahtjevnosti; od osnovne do napredne, a sve ovisno o kandidatu i njegovom predznanju.

Program uključuju pravljenje kruha i peciva te pripremu hladnih i toplih predjela, juha, glavnih jela, priloga, salata i deserta. Među ostalim, uče se tehnike moderne gastronomije kao što su gelifikacija, emulgiranje i sferifikacija, ali i tradicionalne metode tipa mariniranja, odležavanja, sporog kuhanja i pečenja.

Link za prijavu: https://www.skmer.hr/skola-kuhanja/

Gastro World Master Chefs International Competition u Turskoj

15.-18-studenog 2019., Denizli, Turska

Prijavite se na 1. međunarodni Gastro Wold Master Chef u Turskoj koji će se održati u studenom. Timske i pojedinačne juniora i seniora prijave se zaprimaju do 15. listopada  putem mail adrese: gastronomidernegi@gmail.com.

Više o samoj manifestaciji; kategorijama, pravilima, kotizaciji i drugom naći ćete na stranicama : http://gastronomidernegi.com.tr/gastro-master-competition/.

Dodajmo, u timu međunarodnih sudaca naći će se i Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a, a natjecanje će se održati u gradu Denizli s preko pola milijuna stanovnika, ujedno i glavnom gradu istoimene regije na jugozapadu Turske poznate po brojnim kulturnim znamenitostima.

MAKARSKA GOURMET EXPO 2019: Restoran Kamena – obiteljska gastro priča od namirnica zabiokovlja do morskih jela iz ribarske tradicije Tučepa

21. rujna 2019.,Trg 156. brigade, Makarska

Tučepski restoran Kamena predstavit će nam se na Makarska Gourmet Expou s gastronomskom pričom koja objedinjuje starinsko i moderno, namirnice biokovskog zaleđa i jela ribarske tradicije svoga kraja. Mjesto je na šetnici u Tučepima i par metara od mora koje je 1990. godine otvorio Ivan Vlade Visković, ugostitelj starog kova. Danas Kamenu vodi sin Josip, koji je ujedno i chef kuhinje, a na jelovniku možete pronaći od girica, do raznih drugih morskih delicija, od mesnih specijaliteta sa žara, do domaćih dnevnih jela, pa i odležanih Black Angus steakova.

Posjetiteljima Makarska Gourmet Expoa ponudit će za predjelo riblju platu kakvu služe za catering, a tu će osim tune, gofa i druge ribe, biti riblji namazi, kanapei, rolade s domaćom blitvom. Za glavnu jelo ekipa Kamene iznijeti će tučepski ribarski brujet, a za desert panacottu u umaku od suhih smokava, bajama i prošeka.

Dodajmo, Kamena u bogatoj vinskoj ponudi nudi vrsni merlot i zlataricu koje Viskovići sami prave od grožđa iz mjesta Otrića u Vrgorskom polju

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL