|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

3.MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR U-16 „PETAR KALINIĆ KLIJA“ SOLIN 2019. : 3. IZDANJE KLIJINOG MEMORIJALA UZ 4 EKIPE IZ INOZEMSTVA

 


Od petka do nedjelje na stadionu Pokraj Jadra i na pomoćnom gradskom terenu s umjetnom travom u Vranjicu održati će se 3. po redu memorijalni nogometni turnir U-16 „Petar Kalinić – Klija“ Solin 2019. koji se održava u znak sjećanja na legendarnog igrača i trenera NK Solin koji je preminuo prije 3 godine nakon teške bolesti.

Ovogodišnji turnir predstavili su nam tri mlada člana organizacijskog odbora turnira u sastavu: Kajo Kalinić (predsjednik OO turnira, trener juniora, sin pokojnog Klije), Ante Boban (direktor omladinske škole NK Solin „Tonći Boban – Bebi“) i Pavle Marinković (tajnik NK Solin).

Veliko nam je zadovoljstvo što smo i ove godine uspjeli organizirati ovaj turnir u spomen na mog oca na međunarodnom nivou, pa tako na turniru imamo ekipe iz 5 europskih država: Austrije (Sturm Graz), Ukrajine (Karpaty Lviv), Srbije (Spartak Subotica), Slovenije (Ilirija Ljubljana) i naravno Hrvatske (Hajduk Split i domaćin NK Solin). Zahvaljujemo na pomoći gospodinu Domagoju Bojčiću koji nam je pomogao u organizaciji turnira odnosno realizaciji dovođenja ekipa iz inozemstva, te svim sponzorima koji su nam pomogli u organizaciji ovog međunarodnog turnira. – kazao nam je Kajo Kalinić, sin pokojnog Klije i predsjenik OO turnira.

U ova za sport teška financijska vremena veseli nas što smo uspjeli i ove godine organizirati ovaj turnir koji se održava u spomen na Petra Kalinića Kliju, a istaknuo bih da osim ovog međunarodnog turnira naš klub organizira i ljetni U-13 turnir „Tonći Boban – Bebi“ te od prošle godine i turnir „Winter Cup“ koji će se i ove godine održati u mjesecu Veljači. Prve dvije godine turnira pobjednik je bio GNK Dinamo Zagreb a ove godine na prijelazni pehar biti će upisano neko novo ime, neka pobijedi uistinu najbolji i želimo svim sudionicima da se osjećaju ugodno u našem gradu – kazao nam je ponešto i o radu omladinske škole „Tonći Boban – Bebi“ njen voditelj Ante Boban.

Bilo je iznimno teško organizirati u ovo vrijeme ovakav zahtjevan turnir jer u isto vrijeme igramo i 1.HNL pionira i kadeta te sve ostale službene ligaške utakmice i nadamo se da će nas poslužiti dobro vrijeme ovaj vikend, a spremni smo i na loše vrijeme jer imamo na raspolaganju i pomoćni gradski teren s umjetnom travom u Vranjicu iako je planirano da se sama završnica turnira odigra naravno na našem stadionu Pokraj Jadra – kazao nam je tajnik omladinske škole NK Solin Pavle Marinković – Pako.

RASPORED UTAKMICA 3.MEMORIJALNOG NOGOMETNOG U-16 TURNIRA „PETAR KALINIĆ KLIJA“ SOLIN 2019 :

29.11.2019. Petak :

Solin, stadion Pokraj Jadra :

09.30h NK Solin – FK Spartak Subotica

Vranjic, pomoćni gradski teren s umjetnom travom :

09.30h HNK Hajduk Split – ND Ilirija Ljubljana

16.30h FC Karpaty Lviv – HNK Hajduk Split

18.00h SK Sturm Graz – NK Solin

30.11.2019. Subota :

Solin, stadion Pokraj Jadra :

09.30h FK Spartak Subotica – SK Sturm Graz
Vranjic, pomoćni gradski teren s umjetnom travom :

09.30h ND Ilirija Ljubljana – FC Karpaty Lviv

1.12.2019. Nedjelja :

Vranjic, pomoćni gradski teren s umjetnom travom :

09.00h utakmica za 5. I 6.mjesto na turniru
Solin, stadion Pokraj Jadra :

11.00h utakmica za 3. I 4.mjesto na turniru

13.00h finale turnira

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u