|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

3. HNL JUG – HNK SLOGA: Nakon 14. prvenstvenog kola Sloga druga

 

 

Porasle su ambicije – poručuje trener Boris Pavić

MRAVINCE – Mravinačka Sloga je tek u 14. kolu pretrpjela prvi prvenstveni poraz ove sezone, do tada jedina nije osjetila gorčinu poraza na trećeligaškom jugu, i nalazi se na drugom mjestu sa 27 bodova, dva manje od vodećeg Jadrana iz Ploča, i jedan više od Hrvatskog viteza. Poraženi su od Neretve u Metkoviću, rezultatom 3:0. Mravinčani su nastavili uspješan ovogodišnji proljetni niz i u novom prvenstvu, pod paskom trenera Sinjanina Borisa Pavića, uz odličan servis uprave kluba na ćelu sa dr. Zdravkom Perkom. Do zimske stanke domaćini su u Vodicama i Zagori, a u međuvremenu gostuju u Hrvacama, nekadašnjem klubu današnjeg Slogina stratega Pavića. – Veoma važno je, nema utakmica preko tjedna i ima vremena za rehabilitaciju bolesnih i ozlijeđenih. Do sada smo odradili bez poraza šest domaćih i sedam gostujućih utakmica, a prvi poraz smo pretrpjeli na osmom gostovanju. Čestitke mojim igračima na ovom uspješnom nizu. Držimo se gesla prva slijedeća je najvažnija, a to je u subotu protiv Vodica. Nedostajati će požutjeli Ante Vuković, a ima i viroznih. Respektiramo suparnike, ali naš cilj je igrati svoju igru uz izvrsno raspoloženje u i oko kluba. I naravno sačuvati svoju mrežu i dati gol više, a pokazali smo da znamo igrati i na rezultat. O nekakvim klupskim planovima ne bih želio govoriti, mnoge stvari će biti dosta jasnije i konkretnije nakon jesenskog dijela prvenstva. No, ove tri utakmice moramo odraditi na najbolji mogući način, jer skrenuli smo pozornost i suparnici imaju dodatni motiv. Znači na dobrom smo putu. Porasle su ambicije – rekao je trener Sloge Boris Pavić.

Redoslijed 3.HNL jug, nakon nepotpunog 14. kola: 1. Jadran LP 29(-1), 2. Sloga Mravince 27, 3. Hrvatski vitez 26 , 4. RNK Split 24, 5. Neretvanac 24, 6. Neretva 23, 7. Hrvace 21, 8. Primorac(B) 20, 9. Zadar 19, 10. Junak 19, 11. Uskok 19, 12. GOŠK Dubrovnik 18, 13. Zagora 17, 14. Vodice 16, 15. Kamen 13, 16. Zmaj (M), 17. OSK 9, 18. Urania 5.

Strijelci Treće HNL jug: 11 – Mario Marović (Sloga), Krešimir Luetić (RNK Split), 8 – Leo Andrić, Stipe Barač,.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.