|  |  | 

Kultura Kultura

24. Solinsko kulturno ljeto: Najava događanja od 10. do 15. srpnja 2019.

 

10.07.  -Jazz program 24. Solinskog kulturnog ljeta započinjemo koncertom banda B’S FUNstallation koji nam dolazi iz Zagreba, a kojeg čine renomirani jazz glazbenici mlađe generacije: Zvonimir Bajević (truba), Mario Bočić (saksofon), Miron Hauser (trombon), Luka Žužić (klavir/trombon), Goran Rukavina (bas) i Adriano Bernobić (bubnjevi). Bašta Gašpić u 21:00. Ulaz je sloboodan.

12. 07. Klasični glazbeni program 24. Solinskog kulturnog ljeta otvaraju ZAGREBAČKI SOLISTI, u petak, 12. srpnja 2019. u crkvi Gospe od Otoka u Solinu, s početkom u 20.30 sati. Na programu su djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Borisa Papandopula i Arnolda Schönberga. Ulaz je slobodan.

13.07. U sklopu dječjeg programa 24. Solinskog kulturnog ljeta u subotu, 13. srpnja s početkom u 20 sati u Bašti Gašpić prikazuje se lutkarski mjuzikl “Što ću biti kad odrastem” u produkciji Studija Suncokret. Ulaz je slobodan.

13.07. U dramskom programu 24. Solinskog kulturnog ljeta gostuje Teatar Exit s predstavom “Nevjerojatan događaj” u režiji Ivice Boban. U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell’ arte nastupaju glumci Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički. Subota, 13. srpnja 2019., 21:00 sat, Vrt Tusculum. Prodaja ulaznica po cijeni od 40,00 kn u Suvenirnici Zvonimir (pon-pet, 8-20, sub 8-12) i sat vremena prije početka predstave na ulazu u gledalište (ukoliko se ulaznice ne rasprodaju do dana održavanja predstave).

13.07. U Kučinama se s početkom u 21 sat priređuje susret klapa “Klape na Kruniku” na kojem sudjeluju Klapa Krunik Kučine, Klapa Kurjože iz Podstrane, Klapa Tamarin Vranjic, Pučki pivači Gospe od Otoka te niz klapa iz inozemstva – Klapa Astoria iz New Yorka (SAD), Klapa Croatia iz Munchena (Njemačka), Klapa Fritule iz Windsora (Kanada), Klapa Samoana iz Aucklanda (Novi Zeland), Klapa Valovi iz Buenos Airosa (Argentina) te kao posebni gosti Barbeshop Quartet i Studio 4 iz Sjedinjenih Američkih Država.

14.07. U zabavno-glazbenom programu 24. Solinskog kulturnog ljeta gostuje renomirani Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije. Uz orkestar pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda nastupaju Danijela Pintarić i Klapa Sveti Juraj HRM. Vidimo se u Gradini, u nedjelju, 14. srpnja 2019. u 21 sat. Ulaz je slobodan.

15.07. Drama Marijana Matkovića “Klytaimestra” u produkciji Teatra Mali princ / CZK Omiš prikazat će se u predivnom ambijentu solinskih Manastirina u ponedjeljak, 15. srpnja 2019. u 21 sat. Redatelj je Petar Buljević, a naslovnu ulogu tumači Ivana Giove Župa. Ulaznice po cijeni 40,00 KN mogu se kupiti u Suvenirnici Zvonimir (pon-pet 8-20 sati, sub 8-12 sati) te sat vremena prije početka predstave na ulazu u gledalište, ukoliko se karte ne rasprodaju do dana održavanja predstave.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u