|  | 

SD Županija

2.HNL: Sezona 2021./2022., 8. kolo: DUGOPOLJE – KUSTOŠIJA 1:0

 

 

 

DUGOPOLJE – Stadion Hrvatskih vitezova. Gledatelja 200. Sudac: Antonio Škrobić (Osijek). Pomoćnici: Vuzem i Kurtović. Četvrti sudac: M. Erceg. Delegat: Tomačić.

STRIJELAC: 1:0 – Brnić (69).

DUGOPOLJE (4-4-2): Silić – Karabatić, Čerina, Mornar (od 61. Rodić), Kurtović – Jenjić, Balić, Javorčić (od 46. Grozdanovski) – Brnić (od 90. Kovačević -), Maganjić (od 82. Kuliš -), Glavović (od 46. Bašić).

Trener: Hari Vukas.

KUSTOŠIJA (4-4-2): Šušković – Unušić, Budić, Šimunić, Zorica – Kim (od 71. Raužan), Kosić (od 87. Plantak), Ivanković (od 81. Vukelić), Klarić – Jurčec, Mihaljević (od 71. Zenko).

Trener: Igor Tolić.

ŽUTI KARTONI: Balić (35), Maganjić (41), Mihaljević (45), Mornar (54), Kosić (73), Jenjić (82), Rodić (86), Raužan (86).

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Brnić.

U otvorenoj igri oba suparnika su imali svoja razdoblja po nekoliko izrađenih i propuštenih prilika. Domaći trener Hari Vukas je izmjenama i promjenom formacije u drugom dijelu nastavka pobudio

Počelo se otvoreno, i prvi su zaprijetili gosti u 4. minuti Kim se ispred kaznenog prostora dosta namještao za udarac ali preko vrata. Minutu poslije nakon udarca iz kuta vratar Šušković je kratak a na drugoj stativi Javorčić mlako puca i Šimunić izbija loptu sa gol crte. Ponovno uzvraćaju gosti Jurčec puca pokraj stative. U 9. minuti povratna lopta Maganjića a Balić je u idealnoj prigodi ali je šutirao za malo preko vrata. Uzvraćaju Kustošijci u 13. minuti Klarić puca sa 16 metara netko blokira i udarac je iz kuta. Jurčecov ubačaj Klarić glavom šalje tik uz gredu! Nedugo zatim Javorčićev udarac skreće vratar Šušković i lopta se od grede odbija izvan igrališta. U 23. minuti Mihaljević se u kaznenom prostoru Dugopolja izborio za udarac ali mlako, Silić je savladan, no lopta je malo zastala u blatu a Jurčec ne stiže loptu ugurati preko crte i Brnić je izbija. Do odmora u istom tempu ali bez pravog posla za oba vratara.

I u nastavku dobar tempo. U 59. Kim je pucao a Silić je loptu odbio u stativu, dolazi do guranja za loptu ispred vrata Dugopolja i srušen je branič Kurtović, i sve je završio prekršajem za domaćina. Minutu poslije Karabatić s druge stative iz mrtvog kuta puca ali Šušković brani. Na suprotnoj strani Kim ne stiže na jedan obećavajući ubačaj sa strane. U 62. minuti Rodić iz okreta puca a Šušković paradom izbija loptu pokraj stative, obojica su zaslužili pljesak.

U 69. minuti 1:0, Ivan Brnić dovodi domaćina u vodstvo. Grozdanovski je dubinskom loptom pronašao Brnića a on je loptu sa desne prebacio na lijevu nogu i opalio iz kosa u suprotni kut Šuškovića.

U 74. udarac Maganjića Šušković odbija, a poslije u gužvi domaćini ne uspijevaju pronaći put do cilja. U 86. minuti koškanje i guranje Rodića i Raužana uzburkalo je malo strasti, koje je uspio smiriti sudac, obojici po žuti karton! Kustošija se ne predaje ali domaćini pametnom igrom dolaze do nove pobjede i mirnije prvenstvene stanke.

IZJAVE TRENERA:

Svakako je bio zadovoljniji trener Dugopolja Hari Vukas:

– Dobro smo ušli i imali smo dobrih situacija. Na početku nastavka Kustošija je bila bolja, no igrači s klupe i promjena formacije je donijela dosta dobrog i pobjedu za mirniju prvenstvenu stanku.

Trener Kustošije Igor Tolić optimistički gleda na daljnji put njegove momčadi:

– Konačno jedna utakmica na drugoligaškoj razini ali nažalost nije nas nagradio rezultat, ponovno tijesan poraz. Ako ovako nastavimo pobjede će doći.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.