|  |  | 

Sport Sport

2.HNL – NK DUGOPOLJE: Trenera Miroslava Bojka čeka ponovno slaganje prve momčadi

 

Devetorice otišla – devetorica došla!

Foto: Miro Podrug (Ivica Žuljević i Miroslav Bojko)

DUGOPOLJE – Nogometaši trećeplasiranog drugoligaša Dugopolja započeli su pripreme za nastavak sezone, u utorak 16. siječnja 2018. Dugopoljci nastavljaju pod vodstvom trenera Miroslava Bojka i njegovog prvog suradnika Ivice Žuljevića, trenera vratara Hrvoja Sunare i Frane Žuvele zaduženog za kondicijske pripreme, a fizioterapeut je Jure Vasilj.

Za sada je sigurno, iz prvog dijela na Bojkovu popisu neće biti, čak devetorica igrača. Istupnice su dobili vezni igrač Dominik Mihaljević, napadač makedonski reprezentativac U21 Vlatko Stojanovski, trojica Osječana, koji su uspješno odradili kaljenje u drugoligaškom natjecanju Josip Špoljarić, Mihael Klepač i Benjamin Ždinjak. Potom su dvojica potpisali za hrvatske prvoligaše, lijevi branič Josip Tomašević za Cibaliju a kapetan vezni igrač Stanko Jurić je na Kopičevom popisu i s Hajdukom je na pripremama u Turskoj.

Pred izlaznim vratima je vezni igrač Marko Tešija, kojemu je menadžer Tomislav Nakić, i po svemu sudeći nastavlja u 1. slovenskoj ligi, u Gorici. Deveti igrač koji je napustio Dugopolje, je iskusni napadač Argentinac Varea, koji se odluèio karijeru nastaviti u trećeligašu Splitu, koji pod vodstvom Ivana Pudara ima cilj uzlet u drugoligaško društvo.

Što se tiče pridošlica ili pojačanja, Bojko će imati na raspolaganju slobodnog igrača, povratnika iz Zaglirisa Kaju Rogulja, a u sklopu suradnje s klubom s Poljuda, među prvima je ustupljen krilni napadač Robert Jandrek. Na popisu pridošlica su još sedmorica: Tomaš, Bašić-Šiško, Grubišić, Maglica, Vojković, Kušeta, Slunjski, Domazet, Puljić i Nakić.

Pripreme su započeli vratari Banić, Vladović, Tomić i junior Silić, te igrači iz jesenskog dijela prvenstva Krstulović-Opara, M. Jurić, D. Balić, Krišto, Primorac, Turković, Radošević, I. Bosančić i Radovanović. U rad su uključeni i juniori Kurtović, Kulić, Karabatić, Kukoč, Jelavić, Ljubičić, Vidović i Duvnjak.

Nakon što mnogi igrači iz Dugopolja odlaze u domaću i inozemne prve lige samozatajnog trenera Bojka čeka ponovno slaganje prve momčadi, do sada je to radio veoma uspješno, što se pokazalo plasmanom na kraju prošlog prvenstva i jesenskog dijela ove sezona. Bojko se iskazao ne samo u vođenju momčadi, jer mnogi igrači idu uglavnom korak više, prisjetimo se u „njegovoj“ Cibaliji su čak trojica, Peričić, Plum i Tomašević!

Prva je prijateljska utakmica Dugopolja na rasporedu 27. sijeènja 2018. protiv trećeligaša Primorca iz Biograda. Do početka prvenstva planirano je odigrati šest prijateljskih utakmica. Dogovorene su još s Hajdukom II, Lučkim, Hrvacama i Slovacima na pripremama u Makarskoj, a generalka je sa Solinom, 24. veljače.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u