|  |  | 

Sport Sport

2.HNL – NK DUGOPOLJE: Igrači dugopoljskog drugoligaša na meti prvoligaša

 

Josip Tomašević najbliži Poljudu!


Josip Tomašević, foto: Miro Podrug

DUGOPOLJE – Premda su na odmoru, jedno je sigurno, ponovno su igraèi nogometnog drugoligaša Dugopolja interesantni domaćim prvoligašima i klubovima preko crte. Pozornost su nadasve skrenuli lijevi bočni Josip Tomašević i vezni igrač Stanko Jurić.

Po svim pokazateljima Sinjanin Tomašević (23) će promijeniti klub! Za njega su izravno zainteresirani prvoligaši, vinkovačka Cibalija i splitski Hajduk. Poljud mu je ponovno blizu, gdje je iz Sinja kao dvanaestogodišnjak preselio u hajdukovu Školu nogometa, a trener Mišo Krstičević, ga je zatim kao sedamnaestogodišnjaka vodio na seniorske pripreme. Prošao je sve hrvatske mlađe selekcije, oko 50 nastupa, što potvrđuje njegov potencijal.

Prošle sezone je igrao lijevo krilo i bez razmišljanje trener Bojko mu je povjerio novu ulogu lijevog braniča. U protekle dvije sezone, od kada je iz Splita došao u Dugopolje, kao bočni igrač postigao je sedam prvenstvenih pogodaka, a većina su bili odlučujući za klupski bodovni konto.

Naravno, konkurencija na Poljudu mu je Albanac Memolla, te će mnogo toga ovisiti o transferima, stoga nije iznenađenje ako kao član Hajduka bude ustupljen Cibaliji ili Dugopolju, koji se ne odriče prvoligaških ambicija!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.