|  |  | 

Sport Sport

1.NL – NK SOLIN: Modri s Jadra osnažili napad, Nigerijac Stephen Chinedu potpisao za Solin

 


Solin, 1.NLK, NK Solin, 22.07.2022.
Nigerijac Stephen Chinedu, preko agencije Zeleni Centar Sport iz Splita, je potpisao za Solin

SOLIN – Od subote, 23. srpnja 2022., i službeno je Nigerijac Stephen Chinedu novi član nogometnog prvoligaša Solina. Treneru Toniju Golemu od prvog dana priprema na raspolaganju je bio nigerijski profesionalac napadač Stephen Chinedu (22), koji je prošlu sezonu igrao za albanski FC Dinamo iz Tirane, a ranije u Hrvatskoj igrao za Neretvanca, Hajduk II i Dugopolje.

Nigerijac je uz pomoć splitske agencije Zeleni Centar Sport uspio sporazumno dobiti raskid ugovora sa FC Dinamo, papirologija je sređena i sve je dogovoreno za njegovu registraciju za Solin. Zasigurno Nigerijac je veliko pojačanje za Modre s Jadra.

Prisjetimo se prije njega pristupnice za NK Solin službeno su potpisali četvorica igrača, dvojica mlađih povratnika na Jadro, branič Luka Džaja i desno krilo Dino Klarić, te napadač Josip Maganjić i desni bočni igrač Ivan Markota. Solinjani su prošli petak u prvoj utakmici Memorijala Marijan Šuto Mrma pobijedili domaćina Croatiju u Zmijavcima, rezultatom 2:1. Pogotke su Solin postigli su Josip Maganjić i junior Nino Majdov. U nedjelju igraju finale sa pobjednikom utakmice Zadar – Dugopolje. Slijedeću pokusnu utakmicu igraju u utorak 26. kolovoza na Poljudu sa Hajdukom, zbog njihove odgode prvenstvene utakmice sa Rijekom.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.