|  |  | 

Sport Sport

1.NL – NK SOLIN: Drugoplasirani prvoligaš Solin počinje u ponedjeljak 9. siječnja uz Jadro

 

 

Trener Toni Golem priključuje nekolicinu juniora i kadeta!

SOLIN – Toni Golem trener drugoplasiranog nogometnog prvoligaša Solina je početak priprema za drugi dio sezone zakazao u ponedjeljak 9. siječnja 2023., s početkom u 10 sati na igralištu uz Jadro.

– Šest tjedana priprema je dovoljno do prve utakmice drugog dijela prvenstva, 18. veljače kada smo domaćini BSK-u. Dogovorene su i četiri pokusne utakmica s Dugopoljem, Posušjem i Zadrom, a prva je sa Splitom 21. siječnja. Velikih promjena u igračkom kadru neće biti. Biti će i malih korekcija postojećeg sastava. Zasigurno dobra vijest je, Tvrtko Buljan će se nakon operacije trbušnog zid u desetom mjesecu uključiti u pripreme od prvog dana. U rad će biti uključeno još nekoliko juniora – rekao je trener Golem.

Za sada je sigurno u pripreme će biti uključen i junior Nino Majdov, novi hrvatski reprezentativac U18, koji je imao zapažen nastup u kupu kada je bio i dvostruki strijelac. Uključiti će se i dvojicu kadeta Paula Vranjičića i Luku Bašića, dok će ostala imena igrača iz solinskog omladinskog pogona biti poznata u ponedjeljak na prozivci!

Prisjetimo se, nakon završetka jesenskog dijela prvenstva Prve NL Solin zimuje na drugom mjestu sa 28 osvojenih bodova kao i trećeplasirana Cibalija. Pred kraj 2022. godine održana je Redovna sjednica Skupštine Kluba, na kojoj je predsjednik Miroslav Delić najavio cilj nastaviti još jače, premda će i drugi dio prvenstva zbog rekonstrukcije stadiona Pokraj Jadra kako stvari stoje biti domaćini u Dugopolju!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.