|  |  | 

Općina Klis ZP Izdvojeno

Boksački klub Klis slavi 20 godina postojanja

13647188_10209657218684263_1043054404_o

BOKSAČKI KLUB KLIS utemeljen je prije 20 godina, 6.12.1996. u skromnim, improvizirajućim uvjetima, na inicijativu skupine razvojačenih branitelja i invalida Domovinskog rata. Kroz desetljeća rada kluba, na svakom su planu postignuti rezultati koji su nadmašili sva očekivanja. Ovim tekst nastojat ćemo se prisjetiti svih važnijih trenutaka Boksačkog kluba Klis.

boks-plakat-page-001U klubu su, osim hrvatskih branitelja, prisutni mladi sportaši i iz drugih športskih kolektiva. B.K.Klis je, što je također zanimljiva posebnost, jedini boksački klub u Hrvatskoj čije sjedište nije neki od gradova, nego jedna nevelika općina. Osim s područja općine Klis, u klubu vježba veći broj mladih, vrlo perspektivnih boksača s područja susjedne općine Dugopolje.

Josip Didović predsjednik je BK Klis točno 10 godina, pa možemo govoriti o dvostrukoj obljetnici.

Mlade snage uvježbavaju i podučavaju treneri Branko Smodlaka i Ivan Babić. Spomenuta populacija hrvatskih branitelja iz redova našeg kluba ujedno čini aktivno članstvo nadaleko glasovite Povijesne postrojbe „Kliški uskoci“, što njihovu osobnost dodatno profilira i dimenzijom kulturne osviještenosti, a predstavlja iznimno sretan i jedinstven spoj športa i ispravnog baštinjenja bogatoga kulturno-povijesnog naslijeđa ovih krajeva. Predan i svestran rad svih članova daje dobre rezultate. Moramo istaknuti našu mladu boksačicu Jelenu Babić koja je osvojila drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske, održanom u Kutini prošli mjesec. Od važnijih priznanja za rad kluba treba spomenuti i županijsku nagradu koja mu je dodijeljena 2008.

U klubu se ne zaboravlja ni humanost. Tako je u ovih dvadeset godina održan niz humanitarnih akcija. Sjećamo se humanitarne revije za udrugu „Lastavica“ 2007. godine, te humanitarne revije održane na Tvrđavi u kolovozu 2011.

Što se tiče infrastrukturnih promjena, u proteklih deset godina je u klub uloženo oko 500 000 kuna. Na objektu nekadašnje stare, trošne školske zgrade, gdje se odvija vježbanje mnoštva boksača, rekreativaca i ostalih športaša izveden je niz zahvata kroz godine. Promijenjeno je kompletno krovište, renovirani su zatvori i sanitarni čvorovi. U sklopu sadržaja uređen je i otvoren fitness centar za potrebe kluba i mještane općine Klis. Uređena je i opremljena teretana sa svim potrebnim spravama. Izgrađeno je košarkaško igralište s noćnom rasvjetom. Završena je izgradnja malonogometnog igrališta. Dovršeni su i uredski prostori i sadržaji za klupsko druženje. Boksački klub Klis je u međuvremenu postao središte športskih zbivanja, ali i mjesto pogodno za pripremu ostalih športaša i svih mještana koji su željni rekreacije.

U svrhu obilježavanja dvadeset godina postojanja Boksački klub Klis organizira međunarodnu boksačku reviju koja će se održati 15.07, 2016 na Klis –Megdanu s početkom u 21 sat. Na reviji će nastupiti reprezentativci Hrvatske, Njemačke, Slovačke,Češke i Boksači BK Klis( Špiro Čipčić, Jelena Babić i Davor Lekić).

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL