|  |  | 

Zanimljivosti ZP Izdvojeno

RJEŠENJE ZA PASJE PROBLEME

bilankusa park

piše: Helena Čerina

Kako nam je svima poznato veliki problem grada Solina i Solinjana općenito pasji su izmeti koji se na žalost mogu sresti na gotovo svakom koraku našega grada, a posebno u parkovima u kojima se igraju djeca.
Međutim isto tako znamo koliko su te male i malo veće životinje umiljate, vesele i pune ljubavi ustvari nedužne uvijek kada neki roditelj ljutito prijeti jer mu je dijete stalo na “pasju minu” jer neki nesavjesni vlasnik psa istu tu minu nije pokupio i bacio u neki najbliži kontejner kojih po našem gradu ima u izobilju.
Ne bi bilo ni najmanje u redu da kada nam je potreba volimo te naše male kućne ljubimce, a onda ih se u istodobno odričemo kad im je potrebno pomoći, jer naravno, svi bi psi, sigurni smo počistili za sobom da to mogu.
Zato da mi ne bi previše duljili i da bi se naša djeca igrala bezbrižno što poradi “mina” što poradi činjenice da se neka djeca boje pasa ili im roditelji nisu za to da im se djeca igraju s psima i budu u njihovoj blizini, pobrinimo se i za te male i malo veće vesele psiće, iskrene životinjice pune ljubavi i dajmo i njima PARK ZA PSE.
Da dobro ste pročitali, uz malo volje i truda u našem gradu možemo za početak imati barem dva parka za pse.
Jedan bi bio na prostoru parka na Bilankuši koji je dovoljno velik i velikim dijelom neiskorišten, a mogao bi bez da ima ikakvog doticaja s ostatkom parka u kojem borave i igraju se djeca imati površinu od 20x20m2 , dok bi drugi park za pse mogao biti u samom centru Solina, dobro znamo da je tamo zelena površina poprilično velika.
Tako bi psi imali svoj park u kojem bi osim što bi se dobro istrčali bez uzice, ujedno se i družili sa drugim psima, jer i psu je kao i čovjeku najvažnija socijalizacija da ne bi bio agresivan jer je otuđen, na kraju priče nitko ne voli biti otuđen i sam, pa tako ni psi.
A vlasnici, da dragi vlasnici, imati park za pse znači držati ga čistim i urednim jer ćete opet sljedeći dan doći s istim tim svojim psom da se igrate i nikako ne biste željeli da upravo vi stanete na minu svog vlastitog ljubimca.
Ako Split može imati PARK ZA PSE u centru Splita, pa zašto i Solin ne bi imao svoj PASJI PARK.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Voditeljica službe za regulatorne, pravne, opće i kadrovske poslove u telekomunikacijama s petnaest godina iskustva u odvjetništvu nakon završenog Pravnog fakulteta u Splitu te studija za Media and Competition Law pri Londonskom Kings College.