|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

Kako je gradonačelnik Dalibor ukrao djeci blagdan?

 

Sveti Nikola  s djecom DV Cvrčak Solin

Do sada smo navikli da je sveti Nikola blagdan u kojemu sveti Nikola donosi djeci poklone u čizmici. Iz sjeverne Europe nam je došao običaj Krampusa koji djeci donosi šibu ako nisu bila dobra.

Dakle, dva su ili tri lika u ovoj toploj dječjoj priči: sveti Nikola, djeca (i Krampus).

Ove godine u Solinu bilo je drugačije. Skupa sa svetim Nikolom po vrtićima kružio je gradonačelnik Dalibor Ninčević jer očito ima mnogo slobodnog vremena (a kako i ne bi imao kad ih je u Ininoj zgradi skoro 150).

U kojemu svojstvu: kao sveti Nikola ne, kao djeca vjerojatno ne. Ostaje još jedino Krampus ili je možda u svojoj maniri izmislio najnovije radno mjesto – Dodatni pratitelj svetog Nikole.

Nevjerojatna je potreba jednog gradonačelnika da se petlja čak i u one malene dječje radosti. Nevjerojatno da se djeca ne mogu radovati svetom Nikoli i poklonima nego još u paketu moraju gledati svog gradonačelnika.

Zanimljivo da je ove godine svetog Nikolu glumio Vinko Maričić poznatiji kao Tuga. Stoga bi ovu sliku još mogli nazvati Jad i Tuga haha?

Ne znamo ni što je gradonačelnik dobio od sv. Nikole: poklon ili šibu?

Ali to je već pitanje koje će građani odgovoriti na izborima. Neumjesno je koristiti djecu bez pristanka roditelja za vlastitu promociju i to još u državnim vrtićima. Dogodilo se to jučer, prošle godine, a vjerujem i svake iduće.

Originalni sveti Nikola iz IV. stoljeća vjerojatno se prevrće u grobu kad gleda što mu sve rade i kako ga iskorištavaju za jeftine političke poene umotane u ljubav i pažnju prema vrtićkoj djeci. Do tada vjerojatno vojska komunalaca okolo patrolira i piše kazne za parkiranje roditeljima te iste djece.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...